Ovo su najplaćeniji sportisti na svijetu

Dodajte komentar

Prvi put otkako je Forbs počeo da pravi spisak 100 najplaćenijih sportista na svijetu na listi se nije našla nijedna žena, piše Sky News.

Bokser Flojd Mejveder našao se na vrhu liste, sa zaradom od 285 miliona dolara.

Na drugom mjestu je fudbaler Lionel Mesi(111 miliona dolara), a slijedi ga kolega Kristijano Ronaldo (108 miliona dolara).

Četvrti na listi je Konor Mekregor (99 miliona dolara) koji se bavi borilačkim sportovima, peti fudbaler Nejmar (90 miliona dolara), a šesti košarkaš Lebron Džejms (85,5 miliona dolara).

Slijedi teniser Rodžer Federer (77,2 miliona dolara), a na osmom mjestu je košarkaš Stefen Kari (76,9 miliona dolara).

Met Rajan, koji se bavi američkim fudbalom  (67,3 miliona dolara) deveti je najplaćeniji sportista na svijetu, dok je deseti njegov kolega Metju Staford (59,5 miliona dolara).

Mejveder, Ronaldo i golf igrač Tajger Vuds, koji je 16. na spisku, jedini su sportisti koji su imali svoje mjesto na svim listama najbolje plaćenih sportista u posljednjih 18 godina.

Na spisku su sportisti iz 11 različitih sportova i 22 zemlje. Među njima, NBA zvijezde su najzastupljenije, 40 košarkaša pozicioniralo se u najplaćenijih 100, a potom slijede igrači američkog fudbala sa 18 i igrači bejzbola sa devet predstavnika.

Među najplaćenijim sportistima čak 66 je iz Sjedinjenih Američkih Država.

U zarade su uključene sve novčane nagrade, plate i bonusi ostvareni između 1. juna 2017. i 1. juna ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *