Banka Kine potpisaće memorandum sa CBCG

Dodajte komentar

Banka Kine zainteresovana da svoje poslovanje proširi u regionu, što je i određenje NR Kine, kroz već pokrenutu inicijativu „Jedan pojas, jedan put“, čijom realizacijom će se povezati infrastrukture, ekonomije i narodi Azije, Evrope i Afrike pomoću kopnenog ekonomskog pojasa i pomorskog puta svile, saopštio je generalni direktor kineske Banke Guanhan Čen tokom sastanka sa guvernerom CBCG Radojem Žugićem.

Kako su saopštili iz Centralne banke u tom smislu, Čen je upoznao guvernera sa inicijativom Banke Kine da sa CBCG potpiše memorandum o razumijevanju.

“Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji NR Kine i Crne Gore, kao i o mogućnostima njenog intenziviranja, te doprinosu koji bi, u tom smislu, mogle dati Banka Kine i CBCG. Ističući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Kine i Crne Gore, guverner Žugić je ocijenio pomenutu inicijativu dobrom prilikom za intenziviranje buduće saradnje ovih dviju institucija, što će, izrazio je očekivanje, rezultirati valorizacijom resursa Crne Gore i dinamiziranjem privrednog rasta”, dodaju oni.

Dogovoren je nastavak komunikacije radi definisanja narednih koraka u pravcu potpisivanje memoranduma o saradnji između Banke Kine i CBCG.

Banka Kine je državna komercijalna banka koja je, šest godina uzastopno, proglašena globalno sistemski važnom bankom. Filijala u Budimpešti posluje kao regionalni centar, tj. „pokriva“ zemlje Centralne i Istočne Evrope i ima aktivu od oko 6,7 milijardi USD, što je čini jednom od vodećih banaka u Mađarskoj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *