Audi Q8 – prve fotografije

Dodajte komentar

Na Internet su “procurile” fotografije novog Audijevog SUV modela, uoči svjetske premijere koja će se u utorak održati u Šenženu u Kini.

Audi Q8 zamišljen je kao sportskija verzija najvećeg SUV-a u gami ovog proizvođača, modela Q7.

Prve fotografije pokazuju da je njemački proizvođač napravio stilski odmak od konzervatovnog dizajna Q7. Produkcijski Q8 vizuelno je ostao prilično dosledan konceptu na kome je baziran.

Prednjim dijelom vozila dominira masivna maska hladnjaka, koja je šira i drugačije oblikovana u odnosu na Q7.

Novi LED farovi su tanji i dodatno doprinose sportskoj pojavi automobila.

Profil Audija Q8 otkriva kupeovski siluetu, sa veoma zakošenim i širokim C stubom.

Zadnje svjetlosne grupe takođe su izvedene u LED tehnologiji i vizuelno su međusobno povezane, pa izgleda kao da čine jedinstvenu cjelinu, dok se iznad njih nalazi skladno ukomponovan spojler. Dvije trapezoidne izduvne cijevi elegantno su uklopljene su u zadnji difuzor.

Unutrašnjost Audija Q8 nadovezuje se na enterijere novijih modela njemačke kompanije, kao što su A6 i A8.

Volan je veoma zasiječen na donjem dijelu obruča, unutrašnje obloge vrata presvučene su Alcanterom i kožom, a sjedišta su od kože.

Veći dio komandne table izrađen je od “piano” plastike u koju su uklopljena dva velika ekrana – mutlimedijalnog sistema i klima uređaja.

Kao i kod većine Audija nove generacije, kupcima je na raspolaganju digitalni ekran umjesto klasične, analogne instrument table.

Tehnički detalji za sada nisu zvanično objavljeni, ali prema najavama Q8 raspolaže sa prtljažnikom od 605 litara, koji se obaranjem sjedišta može proširiti na 1.755 litara.

Očekuje se da će u početku u ponudi biti 3.0 V6 benzinac sa 340 ks (250 kW) i dva 3.0 TDI dizelaša.

Slabiji će proizvoditi 231 ks (170 kW), a snažniji 286 ks (210 kW).

Više tehničkih podataka biće poznato nakon premijere, a Audi Q8 u prodajne salone u Evropi stiže tokom jeseni, do kada će biti poznata i cijena ovog modela.

B92

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *