Podmorski kabl do kraja godine

Dodajte komentar

Podmorski kabl između Italije i Crne Gore do kraja godine biće pušten u probni rad, poručila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je istakla da je zadovoljna dosadašnjim radovima na projektu povezivanja elektroenergetskih sistema dviju država.

“Sve ide po planu i očekujemo da kabl do kraja godine bude pušten kako bi u skladu sa zakonom određeni period radio probno i nakon toga dobio upotrebnu dozvolu”, kazala je Sekulić u razgovoru sa Pink M televiziju.

Govoreći o drugom bloku Termoelektrane Pljevlja istakla je da država neće odustajati od tog projekta.

“Cilja Vlade je pronalazak najboljeg rješenja. Elektroprivreda je do sada o tome razgovarala sa dvadesetak zainteresovanih kompanija. Poučeni lošim iskustvom sa češkom kompanijom Škoda Praha opreznije tražimo novog partnera”, naglasila je Sekulić, navodeći da će se u međuvremenu raditi na ekološkoj rekonstrukciji prvog bloka, a tender za taj posao biće raspisan do kraja godine.

U resoru na čijem je čelu planiraju i da veću pažnju posvete hidroenergetskim potencijalima.

“Planiramo da u narednom periodu krenemo u obnavljanje interesovanja za izgradnju hidroelektrana na Morači i Komarnici otvarajući novi tender u saradnji sa međunarodnim organizacijama i poštujući standarde zaštite životne sredine ali i ekonomski interes države”, zaključila je Sekulić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *