Da li se konačno uvodi red u budvanski taksi prevoz?

Dodajte komentar

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović donio je odluku o cijenama usluga u taksi prevozu, koja će na snagu stupiti 1. jula.

Sekretar Sekretarijata za privredu, Marko Marković, kazao je da je u taksi prevozu neophodno uvesti red, naročito jer se bliži ljetnja turistička sezona. Ističe da je odluka donijeta po hitnom postupku, jer sjednica lokalne skupštine nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Odluka o cijenama usluga u auto-taksi prevozu na teritoriji i sa teritorije opštine Budva predviđa tri tarife dnevnu od šest do 22 sata, noćnu od 22 časa do šest ujutro i cijenu prevoza za ugovorenu slobodnu vožnju.

“Slobodna vožnja se može ugovoriti na zahtjev putnika za unaprijed određenu relaciju i cijena prevoza ne može biti nepovoljnija od važeće tarife taksi prevoznika”, stoji u odluci.

U okviru svake tarife određuju se minimalna i maksimalna cijena za svaku pojedinačnu uslugu. Usluge koje podliježu tarifiranju su start vožnje, vožnja po pređenom kilometru, čekanje po jednom času, dolazak na adresu i prevoz po komadu prtljaga.

Minimalna cijena starta vožnje je 50 centi, a maksimalna je euro. Minimalna cijena vožnje po pređenom kilometru je 70 centi, a maksimalna 1,8 eura.

Minimalna cijena čekanja na vožnju iznosi šest eura čas, a maksimalna 12 eura čas. Cijena dolaska na adresu, kao i prevoza prtljaga, se ne tarifira.

Vozač može, na zahtjev putnika, ugovoriti slobodnu cijenu za unaprijed utvrđenu relaciju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *