Megakruzer doveo skoro 1900 turista u Kotor

Dodajte komentar

Veliki kruzer “Marella Discovery 2” uplovio je u luku Kotor sa 1.868 putnika i 743 člana posade.

To je drugi dolazak ovog broda u Boku Kotorsku, nakon što je njegov vlasnik, britanska kruzing kompanija “Thomson Cruises” na jesen prošle godine promijenila ime i prošla ri-brending, pa sada posluje pod imenom “Marella Cruises”.

Tim povodom kruzer od 69.130 bruto-tona dugačak 264 metra, obišla je delegecija domaćina iz Crne Gore koju su činili predstavnici barske agencije “Allegra” na čelu sa vlasnikom Mihailom Vukićem, izvršni direktor Luke Kotor kapetan Branko Kovačević, predstavnici granične policije i lučki kapetna u Kotoru Bruno Brkanović.

Njih je u glavnom atrujumu broda-hotela, primio zapovjednik “Marella Dicovery 2”, kapetan Džejson Ikiadis.

Na svojih 11 paluba “Marella Disovery” ima ukupno 918 putničkih kabina, sedam restorana, sedam tematskih barova, zabavni centar, kino, dva bazena, šping centar i fitnes centar kod koga je posebna atraktica zid za slobodno penjanje.

Zanimljivo je da na ovom brodu, za razliku od svih drugih kruzera gje su ti prostoro strogo zabranjeni za putnike, putnici tokom plovidbe uz vodiča i malu novačnu nadoknadu, mogu obići i sve prostorije koje bi im inače bile nedostupne – od kabina za smještaj posade, preko strojarnice, do samog komandnog mosta broda.

Ovu ljetnju kruzing sezonu “Marella Discovery 2” provodi na Mediteranu sa matinom lukom na Krfu odakle svakih sedam dana kreće na novo putovanje, a u Kotor će ovog ljeta ovaj britanski kruzer koji vije zastavu Malte, svraćati na svakih 14 dana.

Izvor: Vijesti online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *