Pad bitkoina ispod ovog bio bi katastrofalan

Dodajte komentar

Cijena bitkoina je bilježila pad, što je za 1 odsto manje posle nekoliko mirnih sesija. To nije bilo neočekivano, s obzirom na intenzitet pritiska u kratkom vremenu. Na cijelom tržištu kriptovaluta se može vidjeti hlađenje cijena, što predstavlja sastavni dio ovog tvrdoglavog trenda, a što je slučaj u posljednje četiri nedjelje.

BTC se zaista mučio otkad je izgubio vitalne oblasti podrške, u početku dugoročna linija trenda, koja je omogućila put iznad nivoa od 9.000 dolara, a onda je kratkoročni rastući kanal prekinut na 8.000 dolara. Bitkoin je prisiljen da trguje na najnižim nivoima tokom više od mjesec dana, sadašnju cijenu koja je posljednji put zabeležena sredinom aprila, što je slučaj i sa nekoliko drugih velikih altcoin-a.

U tehničkom pogledu, trendovi pada su tu kako bi se bitoin vratio u središnji region od 6.000 dolara, vrijednost sa kojom je posljednji put trgovao prvih par nedjelja u aprilu. Ključne zone se kreću od 6.500 do 5.000 dolara, gdje se vidi velika potražnja, pad ispod ovog nivoa mogao bi da bude katastrofalan, piše FXStreet.

U trenutku pisanja članka cijena bitcoina na platformi Coindeska iznosi oko 7.490 dolara.

Tržište kriptovaluta trenutno je zahvaćeno prodajnim pritiskom, i cijena etereuma je postala žrtva preovladavajućeg pada. U ponedjeljak ETH je pretrpio oštro opadanje kako bi testirao ključnu zonu podrške na 500 dolara, pored toga je pao za 6,4% na dnevnom nivou. U ovom trenutku, ETH se bori kako bi eliminisao trend pada i traži podršku iznad 530 dolara prije nego što krene na kratkoročni nivo otpora na 560 dolara. Iako kriptovaluta trguje u opadajućem trendu, na grafikonu se vidi i određene naznake trenda rasta. Međutim, prosječni pomaci signaliziraju da prodavci imaju uticaj, dok se kupci bore za ulaz. Cijena etereuma iznosila je 535 dolara i imala je slabu podršku na 525 dolara. Glavna oblast podrške zasniva se na 500 dolara, piše FXStreet.

Danas se kretao oko 570 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *