Od akciza na cigarete 3,4 miliona manje

Dodajte komentar

Uprava carinaje za prva četiri mjeseca ove godine naplatila 11,5 miliona eura za akcize na cigarete, štoje 22 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Uprave carina, prenose portali iz okruženja.

Navodi se da je u istom prošlogodišnjem periodu po osnovu akciza na cigarete naplaćeno 14.909.985 eura, a od aprila prošle godine Vlada je tri puta povećavala akcize na duvanske proizvode. U januaru je od akciza na cigarete naplaćeno 2,2 miliona eura ili oko 43 odsto manje u odnosu na januar 2017. godine, kada je naplaćeno 3,86 miliona eura, pokazuju podaci Uprave carina. U februaru je naplaćeno 3,03 miliona eura, što je za 12 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Ranije je saopšteno da je u aprilu Uprava carina naplatila 61,64 miliona eura prihoda, 19,19 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Iz Uprave carina su kazali da prema strukturi naplaćenih prihoda dominira naplata poreza na dodatu vrijednost pri uvozu, koja je iznosila 42,53 miliona eura, što je 27 odsto više nego u prethodnoj godini. Po osnovu svih akciza naplaćeno je 16,75 miliona eura, čime je ostvaren rast prihoda od 4,51 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *