Počelo suđenje Miomiru Mugoši

Dodajte komentar

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša na početku suđenja u Višem sudu izjasnio se da nije kriv.

On je vijeću sutkinje Vesne Pean kazao da je sve radio po zakonu u slučaju Carine.

“Nijedan akt nisam ja donio, samo sam ih potpisivao. Pripremale su stručne službe, a nakon konsultacija donosili su meni na potpis. Povrijedilo me kad sam saznao prvo da sam osumnjičeni, a potom da sam optuženi”,rekao je nekadašnji prvi čovjek Podgorice.

Mugoša je kazao da su nalazi vještaka čista utopija, pseudologija i fantastika. Odbio je da odgovara na pitanja tuzilaca, ali je pristao da odgovara na pitanja suda i svojih advokata.

Na pitanje advokata kazao je da se nikada nije sreo sa nekim iz Carina povodom ovog predmeta.

Podsjetimo,  Mugoši se stavlja na teret da je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju Carine.

Na kompaniju Carine prepisane su dvije parcele od 8.000 i 7.000 metara kvadratnih, uz novčanu nadoknadu od 165 eura po metru kvadratnom, iako se prenos prava na gradskom građevinskom zemljištu nije mogao izvršiti neposrednom pogodbom.

Prema stavu istražitelja, procedura je nalagala javni poziv kroz postupak javnog nadmetanja koji je regulisan uredbom Vlade.

Izvor: fosmedia.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *