Industrijaimport gradi zgradu i javnu garažu u centru grada

Dodajte komentar

Podgorička kompanije Industrijaimport gradiće u centru Podgorice stambeno-poslovni objekat sajavnom podzemnom garažom u zoni Hercegovačke ulice, od raskrsnice sa ulicom Marka Miljanova do raskrsnice sa ulicom Omladinskih brigada.

Glavni državni arhitekta dao je saglasnost na idejno rješenje objekta, koje je uradila podgorička firma Studio sintezis arhitektura i dizajn. Zahtjev za davanje saglasnosti podnijet je 9. maja. Objekat će se na urbanističkim parcelama dva i tri, čije su površine 857 kvadrata i 306 kvadrata, u zahvatu urbanističkog projekta “Drač Vatrogasni dom zona A”.

Objekat će imati dva podrumska nivoa, prizemlje, tri sprata i povučeni sprat, a imaće bruto građevinsku povšinu od 5.300 kvadrata. Projektom je predviđeno 36 stanova i 136 parking mjesta.

Forma objekta ima obilježje gradske palate, a to je, kako se kaže u idejnom rješenju, postignuto elementima fasade postavljenim u uniformni raster. Stambeno-poslovni objekat je funkcionalno podijeljen u pet lamela. Na urbanističkoj parceli tri je isprojektovana lamela jedan, dok su na urbanističkoj parceli dva isprojektovane još četiri lamele.

Lamele jedan i pet sem nadzemnih etaža imaju i dvije podrumske po zahtjevu iz urbanističko-tehničkih uslova. Podzemne etaže lamela dva, tri i četiri pripadaju podzemnoj garaži kao dijelu urbanističke parcele.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *