Naslovne strane dnevnih novina za 28. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

RESTRUKTURIRANO VIŠE OD 21 MILION EURA KREDITA

Restrukturiranje dugova, zaključno sa 8. februarom, iznosilo je 21.465.932 eura, od čega je restrukturirano 28 kredita pravnih i 14 kredita fizičkih lica, saopšteno je Dnevnim novinama iz Centralne banke (CBCG). U tom periodu, a u skladu sa Zakonom o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama, potpisani su i sporazumi o ulasku u taj proces, odnosno inicirana su restrukturiranja kredita fizičkih lica.

Top Digital Agency pobjednik takmičenja

Top Digital Agency iz Hrvatske pobjednik je Startup takmičenja koje je organizovano tokom dvodnevne Spark.me konferencije u Budvi, saopštili su organizatori tog događaja. Na takmičenju su se predstavili i One Assessment, zVision i HOTEO iz Srbije i Daktilograf, MARLEQ i OWL iz Crne Gore. Osim pobjednika, finalisti su bili HOTEO i MARLEQ.

Trafostanica u Ulcinju biće završena do početka sezone

Radovi na uklapanju trafostanice 35/10 kilovolti “Novi Ulcinj”, čija je investicija dva miliona eura, napreduju planiranom dinamikom, kazali su Dnevnim novinama iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). Predstavnici te kompanije ističu da je do sada završeno polaganje 35 kilovoltnog kabla, dugog 4,2 kilometra, od trafostanice “Kodra” do trafostanice “Novi Ulcinj”

Dan

Šume oboljele zbog nemara Vektre Jakić

Ukoliko “Vektra Jakić ne posiječe 39 hiljada kubika drveta u planini Ljubišnji, u okviru sanitarne sječe, Uprava za šume će biti prinuđena da za taj posao angažuje drugog izvođača. Kako poručuju iz Uprave za šume, “Vektra Jakić je dosad odbijala da izvrši sanitarnu sječu, ali u ovoj godini suva i oštećena stabla se moraju posjeći da bi se zaustavilo dalje obolijevanje najkvalitetnijih pljevaljskih i crnogorskih šuma.

MA ostvario izvanredne rezultate

Montenegroerlajnz (MA) je u prva četiri mjeseca ove godine ostvario izvanredne finansijske i komercijalne rezultate, saopštio je izvršni direktor crnogorske nacionalne avio-kompanije Živko Banjević. On je predsjedavao Međunarodnim naučnim stručnim skupom “Maintenance Forum 2018, koji se za vikend održao u Beogradu.

EPCG u prednosti

Elektroprivreda (EPCG) je, za razliku od ostalih snabdjevača u Crnoj Gori, već decenijama pozicionirana blizu kupaca, što se može smatrati prednošću u ranim fazama otvaranja tržišta, saopšteno je iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE). Kako su pojasnili iz RAE, to se može smatrati prednošću u periodima edukacije potrošača o mogućnostima koje su im na raspolaganju.

Pobjeda

Do sada ukinuto 750 rješenja o reprogramu duga

Poreska uprava je do sada donijela 750 rješenja o ukidanju reprograma poreskog duga čija ukupna vrijednost je 30 miliona eura. Prema ovim obveznicima, koji nijesu poštovali obaveze iz reprograma, započeto je preduzimanj e mjera prinudne naplate, kazao je u intervjuu Pobjedi direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Put do bolje kontrole ugovora

Nacrtom zakona o privatnojavnom partnerstvu, kojije najavnoj raspravi do 19. juna, predviđenoje formiranje agencije za investicije, koja će objediniti nadležnosti više državnih organa, a sensator DRI dr Branislav Radulović kaže da će to i druga rješenja iz zakona omogućiti cjelishodnije funkcionisanje sistema.

Banjević najavio 360.000 putnika u ljetnjoj sezoni

Visokokvalitetan kadar i najstroži standardi koji se primjenjuju u MA putnicima garantuju komforno, sigurno i bezbjedno putovanje, ocijenio je izvršni direktor Montenegro erlajnza Zivko Banjević na Meintens forumu 2018. (Maintenance forum) u Beogradu kojim je predsjedavao.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *