Naslovne strane dnevnih novina za 24. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Feribot Dubrovnik doplovio u barsku luku

Brod “Dubrovnik”, hrvatske kompanije Jadrolinija, doplovio je juče iz Barija u barsku luku i drugu godinu zaredom će do kraja sezone održavati liniju Bar-Bari-Bar. Izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković kazao je da kompanija na čijem je čelu konstantno prati tržište polovnih brodova da bi nabavila feribot koji će zadovoljiti liniju Bar-Bari.

Kamata za nove štediše

Addiko banka je novim štedišama, nezavisno od iznosa oročenja, omogućila podsticajnu kamatnu stopu od 2,4 odsto na godišnjem nivou, koja će važiti do kraja juna, saopšteno je iz te finansijske institucije. Kamatna stopa se odnosi na nove depozite, oročene na godinu.

Radoje Dakić prodaje imovinu za 60,3 miliona eura

Stečajna uprava fabrike “Radoje Dakić” raspisala je juče oglas za prodaju imovine tog preduzeća po početnoj cijeni od 60,3 miliona eura, a zainteresovani pisane ponude mogu dostavljati do 25. juna Privrednom sudu. Taj iznos uključuje prodaju zemljišta i konstrukcije hala u Podgorici kroz četiri cjeline. “Prodaje se, prvi put, i imovina podgoričke fabrike u Beogradu, odnosno dva poslovna prostora po cijeni od 120.000 i 160.000 eura”, navodi se u oglasu.

Dan

Brkoviću oprostili 200.000 za taksu

Prema podacima iz izvještaja Uprave za šume, za 2018. godinu, “Vektra Jakić će biti oslobođena plaćanja takse za doznaku stabala. Kompanija, čiji je vlasnik Dragai Brković, nalazi se među četiri kompanije koje su izvršile privatizaciju državnih drvoprerađivačkih kapaciteta, a koje su oslobođene naknade za doznake stabala. Pored “Vektre Jakić, naknade su oslobođeni “Šik Lim i “Šik Polimlje iz Bijelog Polja, kao i “Boj komerc Andrijevica.

Pad kapitala

Prosječna likvidna sredstva banaka u februaru su iznosila 944,3 miliona eura, što je 6,2 odsto manje nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Prosječna likvidna sredstva su u odnosu na februar prošle godine porasla 12,2 odsto. Bilansna suma banaka je na kraju februara iznosila 4,13 milijardi eura i bila je 0,4 odsto veća nego na kraju januara. Bilansna suma je u odnosu na februar prošle godine porasla 9,5 odsto…

Ispitati poslovanje Barske plovidbe

Linija Bar-Bari ponovo je uspostavljena, a tim povodom na brodu “Dubrovnik riječke “Jadrolinije juče je svečano obilježen početak saobraćaja na trajektnoj liniji. Ovo je druga godina kako kompanije “Barska plovidba i “Jadrolinija uspostavljaju saradnju na ovoj liniji. Izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković podsjetio je juče da je nažalost u decembru 2016. godine linija obustavljena jer je klasifikaciono društvo “Biro veritas oduzelo klasu brodu “Sveti Stefan.

Pobjeda

Američki Vekson zainteresovan da gradi nastavak autoputa

Američka Vekson (Wexxon) grupa zainteresovanaje da gradi preostale dvije dionice autoputa od Mateševa do Andrijevice i od Andrijevice do Boljara, nezvanično saznaje Pobjeda. Memorandum o saradnji sa Vladom Crne Gore trebalo bi, kakoje rečeno našoj redakciji, da bude potpisan uskoro. Uslovi koje najavljuje ova američka grupa su, kako takođe saznajemo, bolji od do sada ponuđenih za ovaj projekat.

Mijoviću više ne smeta smanjenje kapitala

Manjinski akcionar i bivši član odbora direktora Elektroprivrede Dejan Mijović odrekao se tužbenog zahtjeva protiv EPCG i Vlade. Nakon toga je Privredni sud donio presudu da se odbija Mijovićev tužbeni zahtjev.

Marković: Dobili smo sjajnog partnera za žičare

Crna Gora je dobila sjajnog partnera za jedan od strateških razvojnih projekata na sjeveru, koji će biti nova turistička atrakcija države sa velikim mogućnostima razvoja i zapošljavanja, saopštio je premijer Duško Marković, koji je primio Martina Leitnera, vlasnika italijanske kompanije Leitner, koja projektuje i gradi četiri miliona eura vrijednu i 1,7 kilometara dugu žičaru od Manastira Podvrh do Đalovića pećine i osam miliona eura vrijednu žičaru -šestosjed na lokaciji Cmiljača.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *