Bivši direktori A2A pred sudom 10. jula

Dodajte komentar
Flavio Bjanko

Provjera dokaza ponuđenih uz optužnicu protiv četvorice italijanskih državljana koji su bili angažovani za kompaniju A2A, a terete se za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, zakazana je za 10. jul – kazala je za Pobjedu viši savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Ona je pojasnila da je provjera optužnice zakazana za nešto manje od dva mjeseca zato što se pozivi za prisustvovanje ovom ročištu optuženima šalje putem međunarodne pravne pomoći s obzirom da žive u Italiji.

Viši sud je u februaru vratio Tužilaštvu ovu optužnicu uz obrazloženje da je to urađeno zbog „administrativnih nedostataka“. Nakon toga je Specijalno tužilaštvo izmijenilo optužni akt i krajem aprila ga proslijedilo Sudu na ocjenu. Tužilaštvo je sredinom januara podiglo optužnicu kojom su obuhvaćeni bivši izvršni direktor EPCG Enrike Malerba, bivši finansijskim direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala i bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli.

Mjesec prije okončanja istrage, Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja kompanije A2A i tri crnogorska državljanina iz Elektroprivrede Crne Gore, koji su se takođe sumnjičili za zloupotrebu položaja.

Istraga je obustavljena protiv bivšeg koordinatora glavnog finansijskog direktora Slobodana Tanasijevića, rukovoditeljke Direkcije za finansije Venke Janjušević i rukovoditeljke Direkcije za računovodstvo i poreze Vojke Ćalasan, jer je utvrđeno da nijesu učestvovali u nezakonitim radnjama.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *