Poziv za Hiljadu plus u drugoj polovini juna

Dodajte komentar

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović saopštio je juče da bi konkurs za građane u okviru projekta rješavanja njihovih stambenih potreba po povoljnim uslovima, Hiljadu plus, trebalo da bude otvoren u drugoj polovini juna.

On je, nakon sjednice Vlade, kazao da su u trećoj fazi projekta obezbjeđeni odlični uslovi za građane fiksna kamatna stopa od 2,99 odsto i ročnost od 20 godina, dok učešće tokom podizanja kredita neće biti potrebno.

“Tehnički proces je podijeljen u tri segmenta tender za bankare, zatim za građevinare, građane i preduzeća koja imaju u ponudi korištene stanove i konkurs za građane. Kada je riječ o dijelu koji se tiče građevinara, građana i preduzeća koji imaju u ponudi stanove, oni moraju da ispune standarde energetske efikasnosti”, rekao je Radulović.

Za učešće u trećoj fati projekta prijavilo se pet komercijalnih banaka. Građani će, po dobijanju vaučera, kredit moći da podignu kod NLB, Societe General Montenegro, Erste, Lovćen ili Crnogorske komercijalnebanke.

“Javnim pozivom za banke, koji je raspisan 27. apria, definisani su ključni uslovi fiksna kamatna stopa do 2,99 odsto, period otplate do 20 godina bez obaveznog učešća, dok će obrada kredita iznositi do 0,3 odsto”, kazali su u Ministarstvu.

Vrijeme objavljivanja javnog poziva za građane, kako su ukazalim, zavisiće od “dobijenih ponuda komercijalnih banaka, građevinskih firmi, fizičkih i pravnih lica i obrade ovih podataka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *