Autoput gotov u roku, angažovano 3,5 hiljade radnika

Dodajte komentar

Premijer Duško Marković izrazio je zadovoljstvo do sada izvdenim radovima i zatražio od svih subjekata uključenih u projekat dodatne napore i zalaganje kako bi najvažniji infrastrukturni projekat bio završen što prije i na najvišem nivou.

Marković je gradilište autoputa juče posjetio po treći put, saopštili su iz Vlade. Na sastanku kojem su pored članova Vlade i CRBC-a prisustvovali i predstavnici nadzornih organa i komisija analiziran je učinak i rad svih komponenti sistema.

Ocijenjeno je da su dosadašnji radovi izvedeni kvalitetno i, nakon početnih kašnjenja tokom 2016. godine, u predviđenim rokovima. Zaključeno je da je potrebno intenzivirati napore, u dnevnoj komunikaciji ubrzavati realizaciju i gdje je moguće skraćivati rokove, kao i da je potrebno što prije okončati rad na poodmaklim projektima snabdijevanja autoputa električnom energijom i vodom i izrade priključka Smokovac kako bi realizacija tih projekata mogla da počne već ovog ljeta“, saopštili su iz Vlade.

Marković je naveo da u budžetu ima dovoljno novca za autoput i da neće niko biti zadovoljniji od njega da sav predviđeni novac bude potrošen, jer će to značiti da su svi radovi okončani.

On je naveo da je na radovima trenutno angažovano 3.500 radnika, a da će do kraja mjeseca biti oko četiri hiljade.

“Dopremiće se nove mašine i svi imamo namjeru da snažno stanemo uz ovaj projekat i obezbijedimo njegov kvalitetan završetak u roku”, rekao je Marković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *