Societe Generale ostvarila odlične rezultate: Akcionarima 3,69 miliona eura dividende

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro AD usvojila je danas godišnji izvještaj o poslovanju banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora.

Banka je i u 2017. godini zabilježila odlične komercijalne i finansijske rezultate pa će akcionarima, već četvrtu godinu za redom, biti raspodijeljen dio ostvarene dobiti. Kako je odlučeno, njima će u vidu dividende, biti isplaćeno 50% ukupnog profita banke, odnosno 3,69 miliona eura.

“Odličan rezultat odraz je povećanog broja klijenata, kao i uspjeha u svim segmentima poslovanja: sa građanima, malim i srednjim preduzećima, javnim sektorom i privredom. Ostvareni rezultati kao i internacionalne nagrade potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro AD drži jednu od vodećih pozicija na tržištu i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima”, naveli su iz banke.

Na sjednici je usvojena i odluka o izmjenama i dopunama statuta, kao i imenovanju članova Odbora direktora banke. Za članove Odbora direktora izabrani su i ove godine: prof.dr. Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora banke, Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale Grupe za Evropu, Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor banke, Sonja Miladinovski, direktorka Generalnog sekretarijata Societe Generale banke Srbija i Verica Maraš, direktorka kompanije „13.jul Plantaže“.

Check Also

Fortnite prošle godine zaradio 2,4 milijarde dolara

Igra Fortnite je postala pravi feomen,a prema podacima analitičarske kompanije SuperData, radi se o besplatnoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *