Otvoren konkurs za AmCham program stažiranja

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) najavljuje osmu generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija u Crnoj Gori, koji će biti realizovan u periodu od 4. septembra do 4. decembra 2018. godine. Prijave za Program počinju 17. maja.

“AmCham Montenegro započeo je Program stažiranja u kompanijama članicama, kao odgovor na specifičnu biznis barijeru za poslovanje u Crnoj Gori, a to je nedostatak iskusne i kvalifikovane radne snage.  Internship program prvi put je realizovan 2011. godine, i tokom proteklih 7 godina omogućio je tromjesečnu praksu za  oko 150 studenta u različitim kompanijama članicama AmCham-a i partnerskim organizacijama”, kazali su iz Američke privredne komore.

KAko su dodali, AmCham Internship program se iz godine u godinu razvijao, kroz veću ponudu pozicija za stažiranje i uključivanje studenata sa invaliditetom u Program stažiranja. Ove godine, 18 kompanija članica, AmCham kancelarija, Univerzitet Mediteran i Univerzitet Donja Gorica su  obezbijedili 46 pozicija za sticanje praktičnih iskustava.  Takođe, predviđene su i pozicije za stažiranje za studente sa invaliditetom.

“Program stažiranja omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome i tako pruži kvalitetnu pripremu odabranim kandidatima za traženje zaposlenja na tržištu rada. Nerijetko su polaznici AmCham Internship programa dobijali priliku da nastave sa radom u kompaniji u kojoj su obavljali stažiranje, što smatramo dodatnim kvalitetom ovog Programa. U realizaciji, AmCham Internship Programa sarađujemo sa sva tri univerziteta u Crnoj Gori: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran. Studenti sa sledećih studijskih programa mogu aplicirati za neku od ponuđenih pozicija: ekonomija, marketing, pravo, energetika i automatika, elektronika, telekomunikacije i računari, informacione tehnologije, engleski jezik, biznis psihologija, vizuelne umjetnosti i turizam”, saopšteno je iz AmCgam-a.

Kompanije članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Teknoxgroup, Pivara Trebjesa, MFI Monte Cedit, Lovćen banka, Uniqa osiguranje,  Čikom, Investicioni fond Trend, SnT, Amplitudo, 7. Avgust, Sava osiguranje, Addiko bank, The Chedi Lustica Bay, Lustica Development, Blue Coach. Pored kompanija članica, stažiranje za studente će obezbijediti i Univerzitet Mediteran i  Univerzitet Donja Gorica.

AmCham Montenegro kancleraija obezbijediće stažiranje za jednog studenta.

Sve informacije o kriterijumima za prijavu i neophodnoj dokumentaciji, studenti mogu pogledati na linku www.amcham.me/csr/internship-program/.

Poziv za dostavljanje aplikacija biće otvoren 17. maja, a prijave studenata za učešće u Programu stažiranja treba slati na mail [email protected]  do 09. juna 2018.

Aplikacije pristigle prije ili nakon isteka roka, kao i nepotpune aplikacije, neće biti razmatrane.

Za sve dodatne informacijemožete kontaktirati AmCham kancelariju putem info@amcham.me ili putem telefona 020 621 328.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *