U Podgorici slabo interesovanje za legalizaciju objekata

Dodajte komentar

Interesovanje vlasnika bespravno podignutih objekata za legalizaciju svojih kuća je slabo, a do sada je lokalnim samoupravama u Crnoj Gori, kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma predato 1.735 zahtjeva.

To je svega nekoliko procenata od ukupnog broja izgrađenih objekata bez građevinske dozvole i sa prekoračenjem dozvole, koji se nalaze u evidenciji katastra, a kojih je prema podacima Uprave za nekretnine u Crnoj Gori 42.833.

Prema zvaničnoj analizi rađenoj za potrebe legalizacije ima još oko 60 hiljada objekata koji nijesu u evidenciji.

„Najviše zahtjeva podnijeto je u Herceg Novom gdje se za legalizaciju prijavilo 455 građana. Zatim, slijede Bar sa 199 zahtjeva, Podgorica sa 186, Budva sa 158 i Kotor sa 145 zahtjeva”, saopšteno je „Vijestima” iz Ministarstva.

Naveli su da je u Pljevljima do sada podnijeto 109 zahtjeva, u Ulcinju 140, Tivtu 92, u Rožajama 69, dok je u Nikšiću podnijeto 45 zahtjeva.

„Takođe, u Bijelom Polju građani su podnijeli 42 zahtjeva, u Kolašinu 28, u Beranama 19, na Žabljaku 17, u Mojkovcu 8, na Cetinju 9, a u Danilovgradu 12 zahtjeva”, naveli su iz resora ministra Pavla Radulovića.

U Plavu, Plužinama, Šavniku, Gusinju i Petnjici prema zvaničnim podacima nema podnijetih zahtjeva.

Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nelegalnih objekata je 15. jul 2018. godine i neće biti produžavan.

“Rok je prekluzivan, što znači da istekom roka ne postoji mogućnost legalizacije”, navedeno je „Vijestima” ranije iz Ministarstva održivog razvoja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *