Nova kupališta u Baru, Herceg Novom i Tivtu

Dodajte komentar

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisaće javni poziv za zakup obale za izgradnju novih kupališta u tri opštine. Odobrenje za to dala je Vlada na jučerašnjoj sjednici.

Nove plaže, ukupne površine 8.671 kvadratni metar, kako je objašnjeno, dobiće Bar, Herceg Novi i Tivat.

U gradu pod Baru su planirana dva nova kupališta. Prvo na lokaciji Dobra Voda, stjenovita obala i plaža sjeverno od Velikog pijeska (Mali pijesak) u dužini od 100 metara, površine 1.447 kvadratnih metara. Druga na neuređenoj obali u uvali Ujtin potok, dužine 80 metara i površine 1.337 kvadratnih metara. U Herceg Novom novo kupalište biće izgrađeno na poluostrvu Luštica, južno od naselja Rose. Riječ je o neuređenoj obali ispod i iznad lokalnog puta Luštica – Rose, dužine 85 metara, površine 4.187 kvadrata”, navedeno je u informaciji objavljenoj nakon sjednice Vlade.

U dokumentu se navodi da je novo kupalište u Tivtu planirano u naselju Belane, gdje postoji istoimena pješčana plaža dužine 95 metara, površine 1.700 kvadrata.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara je konstatovala da na lokacijama na kojima se predviđa izgradnja kupališta u Baru, nema zakonom zaštićenih kulturnih dobara kao ni dobara sa potencijalnim kulturnim vrijednostima. Realizacija i uređenje plaže u Herceg Novom i u Tivtu, imajući u vidu da se nalaze u obuhvatu granica prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora upisanog na Listu svjetske baštine Uneska, moraju se sprovoditi u skladu sa konzervatorskim uslovima i konzervatorskim projektom”, navedeno je u informaciji.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa iznosi euro po kvadratu.

“Zemljište se daje u zakup ili na korišćenje od maksimalno 20 godina za lokacije Mali pijesak i neuređena obala i plaža u uvali Ujtin potok u Baru, najviše 30 godina za lokaciju na poluostrvu Luštica južno od naselja Rose u Herceg Novom i do 15 godina za lokaciju u naselju Belane u Tivtu”, piše u dokumentu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *