4 načina da provjerite da li imate originalni iPhone

Dodajte komentar

iPhone je jedan od najpopularnijih telefona na svetu, ali i najfalsifikovanijih. Ako ste naišli na ponudu koju ne možete da odbijete, dobro provjerite sljedeće stvari kako biste provjerili da li jeftinije plaćate originalni iPhone, ili lažnjak.

Svaki iPhone ima jedinstveni serijski broj – on pomaže da se identifikuju specifični modeli i verifikuje da li se nalazi u Appleovoj bazi podataka.

Locirajte serijski broj svog iPhonea tako što ćete otvoriti Settings, odabrati General meni i otvoriti About sekciju. Skrolujte dolje sve dok ne vidite opciju Serial Number. Potom posjetite https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do i unesite serijski broj svog telefona.

Sistem će vas obavijestiti da li je je uređaj pod garancijom i da li je u pitanju originalni iPhone.

Da li je sve na svom mjestu?

Mnogi lažni primjerci nemaju sve na svom mjestu u poređenju sa originalnim iPhoneom. Zato bi uvjek trebalo da provjerite da li je dugme za paljenje u gonjem desnom uglu, Home dugme u centru ispod ekrana i da li su dugmići da pojačavanje i stišavanje zvuka u gonjem lijevom dijelu telefona.

Originalni iPhone ima i logo jabuke na zadnjoj strani. Ako nešto od ovih stvari ne postoji, ili nije na svom mjestu, postoji velika vjerovatnoća da je u pitanju lažni telefon.

Da li može da se sinhronizuje?

Sinhronizacija iPhonea je odličan način da provjerite da li je autentičan. Ako se povežete sa iTunesom, a aplikacija ga ne prepoznaje ili iPhone ne može da sinhronizuje podatke, postoji velika šansa da je u pitanju lažnjak, ili je originalni uređaj oštećen.

Aplikacije

Svaki iPhone dolazi sa mnoštvom već instaliranih aplikacija kao što su Contacts, Compass, Settings, Calculator, Music i Photos. Ako telefon nije jailbrekovan, one ne mogu biti obrisane. Zato, ako nemate neku od ovih aplikacija, neko je prčkao sa teleofnom, ili je on lažan.

Ako je iPhone jailbrekovan, možete da vratite originalni firmware ulaskom u DFD mod i instalacijom operativnog sistema. Ako vam apliakcije i dalje fale, onda je definitivno lažan.

Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *