Srpski Startit prvi partner Googlea u Evropi

Dodajte komentar

Tehnološki gigant Google je prvo partnerstvo u Evropi ponudio srpskom startap akceleratoru Startit.

Tako je Startit, organizacija osnovana 2010, čiji je glavni cilj pružanje svih vrsta podrške domaćoj startap zajednici, a prvenstveno transfer znanja, dobila jedinstvenu šansu da u tom poduhvatu bude partner sa jednom od najvrednijih globalnih kompanija i to baš u domenu saradnje i razvoja startapa.

Prvi korak ove saradnje bio je nedavno održan intenzivni petodnevni program za startape, u kome su razmjenjivali znanje sa 25 Googleovih i 35 srpskih eksperata. Google Lančped start je organizovan od 9. do 13. aprila u Startitovom centru u Novom Sadu, jednom od osam prostora koje ova organizacija ima širom Srbije.

Lančped start namijenjen je startapima u ranoj fazi, koji žele da napreduju. Odabrano je deset mladih timova, a najvažniji uslov za učestvovanje bio je da imaju proizvod, makar i njegovu ranu verziju, pričaju Zoja Kukić i Vukašin Stojkov, osnivači Startita.

Na Lančpedu osnivači startapa su mogli da uče o strategiji proizvoda i razvoju biznisa, korisničkom iskustvu, tehnologijama, ali i marketingu i vještinama prezentacije proizvoda, što je jedan od značajnijih, a zanemarenih aspekata u ranim fazama razvoja startapa.

Do primarnog povezivanja sa Googleom došlo je preko srpske zajednice u kolijevci IT industrije – San Francisku, koja želi da pomogne ljudima iz Srbije, kompanijama i organizacijama, pa je Startit dobio priliku da uđe u razgovore sa Googleovim stručnjacima.

Google je počeo da radi sa izabranim biznis akceleratorima i organizuju kurseve za startape širom svijeta. Srbija na čelu sa Startit-om prvi je njihov partner u Evropi i jedan od deset partnera u svijetu, kaže Stojkov.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *