Hiljadu plus: Investitori i banke dostavljaju ponude

Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je javne pozive za ponuđače stanova i banke za treću fazu projekta Hiljadu plus kojim građani mogu riješiti stambene potrebe po povoljnim uslovima.

Kako se navodi u dokumentima objavljenim na internet stranicama Ministarstva, javnim pozivom za ponuđače stambenih objekata koji su završeni ili su u izgradnji prvi put se daje mogućnost da, osim građevinara, stanove mogu ponuditi fizička i pravna lica.

Kupoprodajna cijena po kvadratnom metru neto korisne površine stana ne može biti veća od 1.100 eura. Dalje su definisani opšti uslovi za investitore i za druge ponuđače, dokumentacija za objekte koji će biti ponuđeni i posebni uslovi. Ponude se mogu dostavljati od danas do 28. maja u prostorijama Ministarstva.

U javnom pozivu za komercijalne banke, podsjeća se da će ukupan iznos dodijeljenih kredita biti deset miliona eura, dok isto toliko novca država obezbjeđuje kroz zajam Banke za razvoj Savjeta Evrope. U taj iznos ne ulazi učešće koje korisnik kredita eventualno obezbijedi. Odobreni kredit za ovu namjenu otplaćivaće se uz fiksnu godišnju kamatu od 2,99 odsto i do 0,3 odsto kreditnog iznosa za ostale troškove, a na period ne duži od 20 godina.

(DN)

Check Also

McCann Podgorica prva agencija iz Crne Gore nagrađena na međunarodnom festivalu Golden Drum

Prvi put agencija iz Crne Gore nagrađena je na jednom od najznačajnihih festivala iz svijeta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *