Borba protiv sive ekonomije ključni zadatak

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori organizovala je događaj “Otvoreno sa premijerom”, gdje se govori o ekonomskim pitanjima, investicijama, zapošljavanju, mobilnosti tržišta rada, kao i o podršci Vlade privredi Crne Gore.

Premijer Duško Marković je kazao da Crna Gora u prvom kvartalu 2018. ima rast industrijske proizvodnje od 39 odsto, prerađivačke industrije 17 odsto – u odnosu na prvi kvartal 2017.

“Imamo i rast u trgovini, turizmu, građevinarstvu, šumarstvu… To je i vaš rezultat, vaših kompanija. Vjerujem da ćemo prebaciti projekcije o rastu od 3 odsto”, navodi Marković.

Marković je kazao da su konačno popravili prihode od akciza na duvan.

“U 20 dana su povećani 13 odsto. Juče smo na sjednici vlade dogovorili da napravimo detaljnu analizu šta se tu dešava i kakvi će biti naši odgovori. Borba protiv sive ekonomije je naš ključni zadatak!”, poručuje Marković.

Premijer Marković je poručio privrednicima da daju konkretne inicijative.

“Dajte konkretne inicijative koje možda mi ne očekujemo. Pritiskajte nas, ukazujte na nedostatke naših regulatornih reformi kako bismo naš ambijent činili povoljnijim i uslove za valorizaciju naših resursa boljim”, kazao je Marković.

Marković je dodao da ništa ne bi značilo i da su spustili PDV da je Crna Gora bila politički nestabilna.

“Mi smo obezbijedili i političku i bezbjednosnu stabilnost. Ulaskom u NATO smo je i učinili održivom”, dodaje Marković.

AntenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *