Milijarder iz Nepala želi da kupi Institut “Simo Milošević”

Dodajte komentar

Nepalski milijarder Binod Čodri ozbiljno je zainteresovan za privatizaciju Instituta “Simo Milošević”, potvrdilo je Portalu Analitika nekoliko izvora bliskih Vladi.

Vlada je Planom privatizacije izrazila namjeru da privatizuje Institut, što znači da bi tender mogao biti raspisan do kraja godine. Nepalskog milijardera je juče primio predsjednik Vlade Duško Marković.

Nakon sastanka, Vlada je izdala saopštenje u kome je istakla da je milijarder posebno zainteresovan da u Crnoj Gori otvori luksuzni welness i spa centar i da ulaže u hotelijerstvo, ali u saopštenju nije bilo riječi o privatizaciji Instituta.

Čodri je vlasnik i predsjednik kompanije CG Corp Global, konglomerata sa više od stotinu kompanija, 76 brendova i oko 10.000 zaposlenih.

On je prvi Nepalac, koji je od 2013. godine na Forbsovoj listi milijardera, sa procijenjenim bogastvom od 1,4 milijardi dolara u 2015. godini, i prvi iz te zemlje koji je izrazio interesovanje za investiranje u Crnu Goru.

Čodrijev konglomerat se bavi hotelijerstvom, prehrambenom industrijom, proizvodnjom cementa, energetikom, bankarstvom, finansijama i dr. Vlasnik je kompanije koja drži luksuzne hotele i rizorte, među ostalim, na Maldivima, u Baliju, Sri Lanci i Njujorku i i koja je zastupljena na 96 destinacija u 17 država.

Nepalski milijarder je juče održao i predavanje na UDG-u.

Podsjetimo, Vlada je pokušavala u nekoliko navrata da privatizuje Institut ali joj nije pošlo za rukom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *