Dodijeljene nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima Crne Gore za 2017. godinu

Dodajte komentar

Direktor kompanije Voli Dragan Bokan kome je danas uručena nagrada za menadžera godine ocijenio je da je za dalju budućnost Crne Gore najvažnije graditi i razvijati kvalitetan kadar, kao i da treba dati šansu mladim ljudima da se ostvare kroz rad, edukaciju, kako bi oni bili nosioci budućih uspjeha i postali oslonac biznisa. On je posebno naglasio da se do uspjeha ne dolazi lako, niti uz pomoć prečica.

Na današnjoj svečanosti Asocijacije menadžera Crne Gore Bokanu je uručena nagrada za menadžera godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima. Bokan, koji je jedan od deset laureata za postignute rezultate tokom protekle godine, istakao je da je posebno počastvovan nagradom, jer je nagrada koja dolazi iz struke oduvijek od posebne važnosti.

“Regionalni utisak menadžera ovoj nagradi daje poseban značaj. Priznanje Asocijacije menadžera doživljavam vrlo ozbiljno i obavezujuće i isto tako i emotivno. Često se postavlja pitanje kako zaslužiti ovako priznanje kako postati menadžer koji svojim rezultatima opravdava sve epitete moderne evropske organizacije. Sigurna sam da svi ostvareni i uspješni menadžeri to znaju i neće vam reći ništa novo kada kažem da je ključna riječ odgovornost prema poslu, prema ljudima koje zapošljavamo, prema poslovnim partnerima, državi, porodici i na kraju i odgovornost prema sebi. Odgovornost da svi naši projekti budu zasnovani na realnim i moralnim osnovama”, jasan je Bokan.

Naglasio je da se do uspjeha ne dolazi lako niti uz pomoć prečica.

“Iskoristio bih ovu jedinstvenu priliku, i prisustvo ljudi koje predstavljaju poslovni vrh, da još jednom skrenem pažnju da se od nas očekuje da djelujemo na poboljšanje uslova poslovanja kroz poštovanje, zakonske i poreske regulative i visok osjećaj društvene odgovornosti”, rekao je on.

 

Menadžerka godine u kategoriji srednjh preduzeća, izvršna direktorica cetinjske firme „Glosarij“ Mirjana Mijušković, smatra da je priznanje AMM-a velika obaveza i još veći podsticaj za budući rad.

Izvršni direktor „Montemaks Control & Logistics“ Radovan Radulović, kojem je pripalo priznanje za najboljeg menadžera malih preduzeća, ocijenio je da dobar menadžer ima svoj san, a da ga najbolji živi.

Džemal Ravija, direktor veterinarske ustanove „Veterinum“ iz Ulcinja, kojem je uručena nagrada za najboljeg menadžera u mikro preduzećima, rekao je da to priznanje ne pripada samo njemu, već i njegovim saradnicima, zaposlenima i porodici.

Mladi menadžer godine, direktor „Veletexa“ Miloš Golubović, kazao je da je za mlade preduzetnike važno da uče, naglašavajući da od svojih mentora – članova porodice – uči cijeli život.

Nagrada za najboljeg menadžera u kategoriji preduzeća koja su u većinskom državnom vlasništvu uručena je direktoru Radio-difuznog centra Slobodanu Stanišiću, koji je kratko naveo da je to priznanje satisfakcija za prethodni i podstrek za budući rad.

Najuspješniji menadžer u državnim i javnim institucijama, direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša, smatra da je priznanje AMM-a potvrda ispravne politike institucije na čijem je čelu.

Nagrada za životno djelo pripala je Miodragu Gomilanoviću, nekadašnjem ministru energetike, koji je poručio menadžerima da svoje napredovanje realizuju postepeno, te da u karijeri koriste i pozitivna i negativna iskustva.

Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica (UDG) uručena je nagrada za najbolju obrazovnu instituciju menadžera. Dekanica tog fakulteta, Maja Drakić-Grgur, kazala je da se na studijama te ustanove razvija karakter studenata.

„A to nam je najviše nedostajalo: da obrazujemo menadžere koji će u pravom momentu donijeti pravu odluku“, navela je ona.

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković, rekao je na početku današnje svečanosti da su pokazatelji ekonomskog rasta u 2017. išli u pozitivnom smjeru, da je ambijent za poslovanje bolji, ali da nije ni izdaleka onakav kakvim ga privrednici priželjkuju.

„Posebnu pažnju želim da skrenem na suštinsku potrebu da imamo stabilne i predvidljive uslove poslovanja, ne za jednu već za više godina. To je preduslov da kompanije mogu planirati i ostvarivati rezultate na duži rok. Kvalitetna zakonska rješenja i pojednostavljivanje procedura u njihovoj primjeni, uz stimulaitvnu i stabilnu poresku politiku, predstavljaju ambijent privlačan za investiranje i generisanje privrednog rasta“, podvukao je on.

 

Na svečanosti u hotelu „Hilton“ su, osim najuspješnijih privrednika i predstavnika javnog sektora, prisustvovali predsjednici asocijacija menadžera regiona, ambasadori i drugi predstavnici diplomatskog kora zemlja regiona, EU, Turske i SAD-a.

Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *