Deveti Festival investicija i nekretnina – FREI 2018 od 7. do 10. maja u Budvi

Dodajte komentar

Po tradiciji, programski nosilac Festivala je Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore. Generalni pokrovitelj manifestacije je Portonovi by Azmont Investments, a kompanija Horwath HTL je, i ove godine, specijalni partner organizatora.

“Ovogodišnji Festival se održava pod patronatom potpredsjednika Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutina Simovića. Potpredsjednik Simović će, u ponedjeljak 7. maja obići FREI izložbu i razgovarati sa vodećim investitorima, nakon čega će održati i izlaganje na temu Faktori ekonomsko-razvojnog optimizma Crne Gore”, saopštili su organizatori.

Kroz izložbene i prezentacione forme na Festivalu će se predstaviti ključni investicioni projekti u Crnoj Gori.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović govoriće na temu prioriteta i izazova razvoja Crne Gore kao turističke i investicione destinacije. Učesnici će imati priliku da čuju i izlaganje Rešada Nuhodžića, državnog sekretara u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, na temu “Sjeverni region – od vizije do realizacije“.

Pored izuzetno interesantih kompanijskih prezentacija koje nas očekuju na FREI 2018, ove godine su u fokusu i dva ekspertska pozivna izlaganja, Armand Arton-a, predsjednika kompanije Arton Capital “Veličanstvena Crna Gora – obilje mogućnosti za privlačenje najboljih investitora” i Roka Tolića, iz Zračne luke Dubrovnik na temu “Destinacioni značaj i projekat razvoja Zračne luke Dubrovnik”.

U okviru programa biće organizovan i tematski blok pod nazivom “Albanija – Posljednji neotkriveni biser Mediterana”, na kojoj će učešće uzeti Blendi Klosi, aktuelni ministar turizma Albanije.

Sa posebnom pažnjom učesnici Festivala iščekuju tribinu pod nazivom “Novi zakonski okvir za održivi razvoj”, čiji je nosilac Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a pažnji posjetilaca preporučujemo Regionalno savjetovanje u organizaciji JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na temu “Održivo upravljanje plažama”.

Teme dodatnih diskusionih sesija u programu FREI 2018 su „Aerodromska infrastruktura kao odlučujući faktor dostupnosti destinacije“ i „Aktuelni pregled real estate tržišta u Crnoj Gori i Hrvatskoj – predviđanja za budućnost“.

Institucionalni i kompanijski status učesnika FREI 2018 imaće: Porto Montenegro, Adriatic Properties, Luštica Development – Luštica Bay, AmCham Montenegro, Terranova, HG Budvanska rivijera, Aerodromi Crne Gore, Direkcija javnih radova Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem – CGES, Opština Tivat, JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Montrose Montenegro, Pošta Crne Gore, ETG Grupa, Bussiness Art, Centar za arhitekturu i urbanizam – CAU, Studio GRAD, SOHO city, Colliers International, Centar za Ekotoksikološka Ispitivanja – CETI, Nacionalna turistička organizacija, Čikom, MIPIM, Sauter Montenegro, Studio Synthesis, RE/MAX i Dream Estates Montenegro (Savills).

FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. Ciljnu grupu čine investitori i komercijalne kompanije u real estate sektoru, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost.

Organizator Festivala je konzorcijum Biznis Link (Beograd) i RLC Montenegro (Podgorica).

Programski i drugi detalji, kao i uslovi učešća, odnosno prijavljivanja, mogu se naći na www.freitime.com.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *