Amerikanci spremni da posluju u Crnoj Gori u oblasti zdravstva

Dodajte komentar

Premijer Duško Marković primio je dr Ralfa de la Torea osnivača, predsjednika i izvršnog direktora kompanije Steward Health Care System, najvećeg američkog privatnog operatera zdravstvenih centara.

Marković je ukazao na potrebu da Crna Gora u što kraćem roku ubrza sistemsko unapređenje zdravstvenog sistema kako bi građanima bile pružene zdravstvene usluge na najvišem nivou.

“Ovu potrebu dodatno pospješuju i rekordno povećanje dolaska inostranih turista, predstojeće otvaranje hotelskih kapaciteta renomiranih međunarodnih kompanija i sve intenzivnija interesovanja respektabilnih investitora za ulaganja u našu zemlju”, saopšteno je iz Vlade.

Čelnik kompanije Steward Health Care System, koja je lider implementacije integrisanog modela pružanja zdravstvenih usluga u Sjedinjenim Američkim Državama, ocijenio je veoma pozitivnim investicione potencijale Crne Gore i iskazao spremnost da partnerski sa Vladom pokrene projekat unapređenja efikasnosti i kvaliteta zdravstvenog sistema naše zemlje.

Mreža Steward Health Care System, čije je sjedište u Bostonu, zapošljava oko 40.000 ljudi. U 38 bolnica i 26 ustanova za hitnu njegu opslužje oko dvanaest miliona pacijenata i prihoduje oko osam milijardi dolara godišnje. Ralf de la Tore je najavio skori naredni dolazak u Crnu Goru kako bi nastavio razgovore o danas dogovorenim modalitetima saradnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *