Vlasnicima malih hidroelektrana u januaru isplaćeno 295.630 eura

Dodajte komentar
Ilustracija

Vlasnicima malih hidroelektrana u januaru je, po osnovu naknade za obnovljive izvore energije, ukupno isplaćeno 295.630 eura, saopšteno je Dnevnim novinama u Crnogorskom operateru tržišta električne energije COTEE.

Od tog iznosa, najviše je prihodovala kompanija Hidroenergija Montenegro i to 165.150 eura, u čijem vlasništvu su, na teritotiji beranske opštine, male hidroelektrane Bistrica, Jezerštica, Orah, Rmuš, Spaljevići i Šekular.

“Slijede Kroling iz Danilovgrada, koja je za Jaru i Babino polje dobila 53.290 eura, zatim Igma Energy, koja je od pogona u Andrijevici, Bradavec i Piševska rijeka prihodovala 31.570 eura i podgorička kompanija Sinergy, kojoj je, po osnovu rada male hidroelektrane Vrelo u Podgorici, isplaćeno 23.985 eura”, naveli su iz COTEE.

Kompaniji Hydro Bistrica, u čijem je vlasništvu bjelopoljska mala hidroelektrana Bistrica, isplaćen je 21.631 euro. Inače, ta hidroelektrana je sa komercijalnom proizvodnjom struje počela u januaru ove godine, a do tada je radila probno.

Kako je COTEE ranije izvijestio, prošle godine su građani ukupno izdvojili oko 2,32 miliona eura za vlasnike malih hidroelektrana po osnovu računa za struju.

Što se tiče isplata za februar i mart, još nijesu obračunate, a za rad vjetro-parka na Krnovu podsticaji od početka godine uopšte nijesu isplaćivani.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *