Kinezi nisu povlašćeni

Dodajte komentar

Vlada očekuje veće prisustvo evropskih kompanija u realizaciji ostalih dionica auto-puta Bar Boljare, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, dodajući da će se tako osigurati poštovanje principa konkurentnosti i definisanje optimalnih uslova realizacije.

On je, na sastanku sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom, kazao da u tom procesu nema povlašćenih, te da su cijene i rokovi realizacije, kvalitet rada, kao i iskustvo i referentnost jedine preporuke koje će se vrednovati.

“Srbija se, u realizaciji projekta BeogradJužni Jadran, približila granici sa našom državom, što je podstaklo interesovanje potencijalnih partnera, finansijera i izvođača radova za realizaciju dijela projekta kroz Crnu Goru”, kazao je Nurković.

Memorandum o razumijevanju i saradnji za projekat gradnje auto-puta, koji je nedavno potpisan sa predstavnicima China Road and Bridge Corporation (CRBC), kako smatra Nurković, ne dovodi tu kompaniju u povlašćeni položaj.

“CRBC je prvi pokazao interesovanje, što je i razumljivo, jer je već prisutan na projektu gradnje auto-puta”, istakao je Nurković i ponovo pozvao druge kompanije da predlože uslove i modele za realizaciju ostalih dionica auto-puta, na principima privatno-javnog partnerstva, a na bazi najbolje međunarodne prakse.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *