Vrijednost kriptovaluta za 24. april: Bitcoin ide ka 10.000 dolara

Dodajte komentar

Nakon što smo bili svedoci velikog rasta, bitcoin (BTC) se borio da pronađe svoje mjesto iznad nivoa od 9.000 dolara i rano jutros je u tome i uspio došavši do vrijednosti od 9.224 dolara oko 9:30h.

Kriptovaluta je ostavila za sobom dugoročni opadajući trendni  (sa visokih vrednosti od 17. decembra i 6. januara) na ubjedljiv način i ustoličio se mnogo iznad linije otpora na 8.459 dolara u petak, što je signaliziralo promjenu trendova od opadajućeg ka rastućem. Međutim, u posljednjih 48 sati, BTC se borio da zadrži dobitke iznad 9.000 dolara tokom vikenda, što ukazuje na iscrpljenost trenda rasta oko ključnog otpora. Juče u prije podnevnim časovima, bitcoin je trgovao sa vrijednošću od 8.940 dolara na Bitfinex-u – gotovo 40% više od 1. Aprilske niske vrijednosti od 6.425 dolara, piše Coindesk. Bitcoin sada ima tržišnu kapitalizaciju od 157 milijarde dolara. Jučerašnji dan valuta je otvorila vrijednošću od 8.889,8 dolara dok u trenutku pisanja članka bitcoin vrijedi oko 9.600 dolara.

Cijena ethereum-a uspjela je da povrati nešto bolje jednodnevne performanse, rastući za dva procenta na 636 dolara na Bitfinex-u. Ethereum ima tržišnu kapitalizaciju od 67 milijarde dolara, kao i 15,8 posto udjela u ukupnoj kapitalizaciji tržišne kriptovalute. Većina najvećih altcoin-a vratila je jednodnevne performanse koje su uglavnom pratile one sa bitcoin-om i ethereum-om, iako je bio jedan izuzetak: Bitcoin Cash. Cijena Bitcoin Cash-a u ponedjeljak je eksplodirala za 19 odsto, što je značilo da je BCH porastao za 83 odsto u odnosu na dolar. Bitcoin Cash sada trguje na 1.522 dolara, što znači da je tržišna kapitalizacija 26 milijardi dolara. Nejasno je upravo šta to podstiče impresivan skok bitcoin Cash-a, ali je doveo na četvrto mesto najvećih kriptovaluta posle treće rangiranog ripple-a, čija je cijena pala dva procenta za taj dan i trenutno je vrijedna 0,905 dolara, piše CCN.

Ethereum se danas kretao oko 681. dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *