Podgorica dobija novi most

Dodajte komentar

Podgorica će za godinu i po dobiti i 30. most u gradskoj zoni. Riječ je o mostu koji će se nalaziti na Jugozapadnoj obilaznici, koja počinje od magistrale Podgorica-Petrovac prema Cetinju, potvrđeno je iz Glavnog grada.

Obilaznica je dugačka 3.621 metar, a sam most oko 150 metara.

Podsjećamo Glavni grad odabrao je najpovoljnijeg ponuđača, kompaniju Bemax d.o.o., za izgradnju I i III dionice saobraćajnice Jugozapadna obilaznica od magistralnog puta Podgorica Petrovac do mosta na Morači i od mosta do puta Podgorica-Cetinje.

Tender je bio raspisan na vrijednost do 15.918.653 eura, a ponuda kompanije Bemax d.o.o. je 9.870.035 eura.

Obilaznica je dužine 3.621 metar, podijeljena je na tri dionice i sadrži dva objekta-pomenuti most preko rijeke Morače, dužine 150 metara, i nadvožnjak u zoni KAPa, dužine 29,4 metra. Poprečni profil saobraćajnice definisan je sa dvije kolovozne trake od po sedam metara, razdjelnim ostrvom širine dva metra i obostranim pješačkim stazama dužine po dva metra.

Od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja atmosferske kanalizacije, TK kanalizacije, javne rasvjete i vodovoda. Vodovod se na desnoj obali Morače spaja sa novoprojektovanim vodovodom duž Cetinjskog puta, a na lijevoj obali će se spojiti sa postojećim vodovodom duž magistranog puta M-2. Duž najvećeg dijela trase biće izgrađen i kolektor fekalne kanalizacije koji ide ka budućem uređaju za prečišćavanje otpadnih voda.

Prema tenderskoj dokumentaciji, izvođač radova je dužan da izvrši predmetne radove u roku od 540 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača u posao.

Jugozapadna obilaznica, vrijedna skoro 22 miliona eura, kapitalni je projekat kojim će Podgorica dobiti višestruko modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa, koja će povezati magistralni put Podgorica-Cetinje i Podgorica-Petrovac, čime će rasteretiti gradsko jezgro od tranzitnog saobraćaja.

(CdM)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *