Karte za jednostavnije plaćanje parkinga stigle na trafike

1 komentar

Parking karte, putem kojih je moguće platiti parking u jednoj od tri postojeće parking zone, građani mogu da kupe od juče i na kioscima Tabako presa. Cijena je ista kao plaćanje putem sms poruka, a način korišćenja jasno je objašnjen na pozadini karte.

Direktor Parking servisa Nusret Canović ističe da su karte, kao jedan od mogućih načina plaćanja servisa, pogodne u slučajevima u kojima je korisnicima mobilne telefonije onemogućeno plaćanje putem poruke, gostima i turistima koji nijesu registrovani kod naših mobilnih operatora, kao i onima koji ovakav vid plaćanja vide kao jednostavniji. Canović navodi da će sva prodajna mjesta u kojima je moguće kupiti karte biti jasno naznačena, te da je njihova zloupotreba onemogućena budući da svaka sadrži jedinstveni bar-kod.

Novost je da će karte sada moći da se kupe na 57 novih mjesta, što je sa već postojećim ukupno oko 70 lokacija u gradu. Još jedna dobra stvar korišćenja ovih karata je ta što one nemaju rok trajanja, odnosno može se kupiti i više karata, a upotrebiti ih kada za tim imate potrebu. Bitno je samo da se pravilno upotrijebe, tj. ubilježe neophodni podaci, o čemu se sve informacije nalaze na poleđini karte. Naravno, uputstva se nalaze i na našem zvaničnom sajtu, Jutjub kanalu i profilima na društvenim mrežama”, kazao je Canović.

On je najavio da će u Podgorici uskoro biti postavljeni i novi parkomati.

Ti automati će biti postavljeni u centralnoj gradskoj zoni, na onim lokacijama gdje najviše cirkulišu turisti, kojima je parkomat najpristupačniji i najjednostavniji način plaćanja parkinga”, najavio je Canović.

Građanima će, kako najavIjuje Canović, uskoro biti dostupno i plaćanje parkiranja putem platnih kartica.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *