VEČE POEZIJE U ETHNO JAZZ KLUBU SEJDEFA

Dodajte komentar

U ponedeljak, 23.aprila sa početkom od 19h održaće se Veče poezije u Ethno jazz klubu Sejdefa, u čast Svjetskog dana knjige koji se tog dana obilježava.

Ulaz će se simbolično ”plaćati” bar jednom knjigom, a sve prikupljene knjige biće poklon JU Centar Ljubović, popravnom domu koji se nalazi u Podgorici, u cilju podsticanja djece koja borave u Centru da više čitaju i okreću se lijepim navikama.

Jelena Šćepanović, organizatorska događaja, ističe sledeće:

”Jedna knjiga je minimum za učešće u programu. Neki gosti su najavili da će pokloniti i 15-ak, ali važno je imati u vidu da sve te knjige idu kao poklon djeci u osjetljivom uzrastu i valjalo bi da to budu naslovi koji motivišu i podstiču na razmišljanje. ”

Veče će biti podijeljeno iz 4 cjeline:

-čitanje poezije i proze svjetskih  i domaćih autora čiji rad uvažavamo

-čitanje autorske poezije i proze

-čitanje stihova onih pjesama koje stilski potpadaju pod narodnu muziku, uz napomenu da ovdje nije riječ o ismijavanju istih, već dokazivanje da one, predstavljene na drugi način, mogu biti doživljene sasvim drugačije.

-poslednji dio programa je muzički blok, u kom pored glavnih izvođača učestvuje i publika.

 

Veče poezije u Sejdefi polako prerasta u tradiciju. Dva glavna cilja organizovanja ovog događaja su podsticanje mladih autora da predstave svoj rad,  i humanitarna nota kojom je protkan svaki događaj. Iskustvo sa prethodnih večeri pokazalo je da publika osjeća veliku slobodu i često samoinicijativno učestvuje u programu, a slogan večeri je izmijenjeni citat Duška Radovića: Mnogo, to je od svakoga po malo, čime se želi naglasiti da je svaki doprinos važan i da je akcenat na stvaranju mreže ljudi koji imajući na umu isti cilj- rade koliko mogu danas da sjutra svima bude bolje.

Dobro došli!

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *