Sekulić: Elektroprivreda trenutno raspolaže sa oko 52 miliona eura neraspodijeljene dobiti

Isplata prve rate za akcije Elektroprivrede, u okviru put opcije, imaće minimalno fiskalno opterećenje na državni budžet, jer će se više od polovine iznosa obezbijediti od prihoda od raspodjele dobiti i poreza na dobit, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

Ona je agenciji Mina-business kazala da Elektroprivreda trenutno raspolaže sa oko 52 miliona eura neraspodijeljene dobiti, za koju se može očekivati da bude spremna za isplatu akcionarima nakon usvajanja kompanijskog i izvještaja revizora za prošlu godinu.

“Kompanija je dovedena do nivoa profitno sposobnog preduzeća, što će nam omogućiti da više od polovine prve novougovorene tranše pokrijemo prihodom od raspodjele dobiti i odgovarajućeg poreza“, rekla je Sekulić.

Ona je navela da je Predlogom ugovora o izvršenju put opcije, koji je Vlada razmatrala prošle sedmice, a verifikovala na elektronskoj sjednici u ponedjeljak, predviđeno da država, isplatom prve rate od 68 miliona EUR, stekne 70,3 odsto vlasničkog udjela bez gotovo ikakvog fiskalnog opterećenja na državni budžet.

Izvor: Vijesti

Check Also

Januarska akcija u Montenegro Airlinesu, karte po povoljnim cijenama

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines pokrenula je Januarsku akciju danas i nudi mogućnost kupovine karata po …

One comment

  1. Da ovo je tacan podatak.

    Pa, sta?

    Jos uvijek finansijski izvjestaji nisu stabilizovani i jos uvijek se profit ne dostize iz redovnih poslovnih aktivnosti.

    Vrijeme je da ministarka konacno nauci da cita finansijske izvjestaje pravnog lica. To je minimum koji je realno morala da nauci u multilateralnoj banci gdje je radila dugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *