Naslovne strane dnevnih novina za 17. april – Najvažnije vijesti iz ekonoije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

EPCG U PLUSU 31 MILION

Neto dobit Elektroprivrede (EPCG) u prvom kvartalu ove godine je iznosila oko 31 milion eura, kazao je glavni finansijski direktor te kompanije Branislav Pejović i dodao da su tome doprinijeli dobra pogonska spremnost i stabilno funkcionisanje proizvodnih objekata.

Kvadrat stana koštaće do 1.100 eura

Najveća cijena kvadratnog metra stanova koji će biti ponuđeni na prodaju kroz treću fazu projekta Hiljadu plus, biće 1.100 eura, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, ističući da je u pitanju kupoprodajna cijena za kvadrat neto korisne površine stambene jedinice.

Nagrada za najbolju ideju 3.500€

Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj objavio je u okviru Smart Start projekta poziv za podnošenje inovativnih ideja SlC Impact, koji će biti otvoren do petka, a po njegovom isteku, online glasanjem, najbolja ideja će biti nagrađena sa 3.500 eura.

Dan

Štite Vladu, a ne radnike

Ustavni sud ukinuo je Zakon o isplati otpremnina za penzionere Kombinata aluminijuma jer su njime narušeni ustavni principi o opštoj zabrani diskriminacije, dok su članovi tog zakona neprecizni i sadrže niz nejasnoća, kada je riječ o datumu utvrđivanja, odnosno ostvarivanja prava na otpremninu. Tako piše u rješenju o pokretanju postupka za ocjenu ustavnosti, koji je “Dan dobio na uvid.

Dobit 31 milion

Neto dobit Elektroprivrede (EPCG) u prvom kvartalu je iznosila oko 31 milion eura, saopštio je glavni finansijski direktor kompanije Branislav Pejović i dodao da su glavni razlozi pozitivnih poslovnih rezultata dobra pogonska spremnost i stabilno funkcionisanje proizvodnih objekata. Pejović je kazao daje EPCG u prvom kvartalu poslovala u ekonomskom okruženju punom izazova.

Oporezuju milionere

Indijske vlasti odlučile su da počnu sa oporezivanjem migracije zbog sumnje da najbogatiji bježe iz zemlje kako bi izbjegli nadzor i poreske obaveze. To ima direktne posledice po poreske prihode Vlade. Iz tog razloga je indijski Centralni odbor za direktne poreze (CBDT), koji savjetuje Ministarstvo finansija o poreskim politikama, osnovao zasebno tijelo sa zadatkom da izradi čitav set propisa na osnovu kojih će se oporezovati oni koji planiraju da migriraju, prenosi B92.

Pobjeda

Cijene goriva ostaju iste

Cijene goriva ostaće nepromijenjene naredne dvije sedmice, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Litar eurosupera 95 i 98 koštaće 1,31 euro, odnosno 1,35 eura, eurodizela 1,2 eura, a lož ulja za veleprodaju 1,17 eura. Posljednje promjene cijena goriva bile su 3. aprila, kada su sve vrste goriva, osim eurodizela, poskupile četiri centa.

Obustavljena trgovina akcijama Rudnika uglja

Montenegroberza je juče saopštila da će od danas blokirati trgovinu akcijama pljevaljskog Rudnika uglja. – U skladu sa rješenjem Komisije za tržište kapitala o obustavi trgovanja akcijama emitenta Rudnik uglja tokom postupka dobrovoljne javne ponude za preuzimanje od strane Elektroprivrede, Montenegroberza će blokirati trgovanje akcijama simbola RUPV počev od utorka, 17. aprula tekuće godine objašnjeno je iz berze.

Priprema se ubrzan izlazak A2A iz EPCG

Vladajejuče održala elektronsku sjednicu na kojoj je, kako nezvanično saznajemo, jedina tačka bila priprema terena za ubrzani izlazak italijanske kompanije A2A iz vlasništva Eklektroprivrede. Po ranijim najavama iz Vlade, italij anski partner bi trebalo da bude isplaćen za najviše dvije godine, a ne u sedam godišnjih rata po 35,7 miliona ili ukupno 250 miliona. Italijani u EPCG imaju 41,7 odsto akcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *