EPCG u plusu 31 milion

Dodajte komentar

Neto dobit Elektroprivrede (EPCG) u prvom kvartalu ove godine je iznosila oko 31 milion eura, kazao je glavni finansijski direktor te kompanije Branislav Pejović i dodao da su tome doprinijeli dobra pogonska spremnost i stabilno funkcionisanje proizvodnih objekata.

Dobra hidrološka situacija, kako je istakao, takođe je uticala na pozitivan poslovni rezultat.

“Prihod EPCG je u prvom tromjesečju iznosio 91,7 miliona eura, što je 14,3 odsto više od plana i 32 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Dobit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova depresijacije i amortizacije je u prvom kvartalu iznosila 34,8 miliona eura i 46,9 odsto je veća u odnosu na planiranu , rekao je Pejović.

EPCG je u prvom kvartalu proizvela 1.290 gigavat sati električne energije, što je 33,9 odsto više u odnosu na planiranu i 81,7 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“U hidroelektranama Piva i Perućica je proizvedeno 868 gigavat sati, dok je Termoelektrana Pljevlja proizvela 418 gigavat sati električne energije”, precizirao je Pejović i poručio da će i u narednom periodu nastaviti sa optimizacijom svih raspoloživih kapaciteta kao i povećanjem ukupne kompanijske efikasnosti, u cilju što sigurnijeg snabdijevanja potrošača i stabilnosti i održivosti elektroenergetskog sistema države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *