Počinje prodaja parking karata na trafikama

Dodajte komentar

Do kraja mjeseca parking karte moći će da su kupe na trafikama i autobuskim stajalištima. Preduzeće Parking servis potpisalo je ugovor o distribuciji parking karata i već od ponedjeljka počinje sa njom. Nusret Canović, direktor preduzeća očekuje da će sve završiti za desetak dana i da će do kraja aprila imati prodaju parking karata na oko 70 lokacija u Podgorici.

“Uglavnom su to radnje Tabako eskpresa i na autobuskim stajalištima. Sve lokacije gdje se budu mogle kupiti karte biće obilježene naljepnicom. Nadam se da ćemo prodaju početi za deset dana. Karte će biti po zonama. Za prvu zonu karta košta 60 centi, za drugu 50 centi, a za treću 40 centi. Ovo je još jedna od opcija da se plati parkiranje. Prednost parking karata je što one nemaju rok trajanja. Možete da kupite koliko hoćete i koristite ih po potrebi. Neophodno je samo da ispunite sve kako piše i stavite je na šoferšajbnu i na taj način ste platili parking”, kazao je Canović.

On je istakao da je u toku izrada elaborata za nova zoniranja parkinga. Canović kaže da tačne lokacije ne može reći jer rade cijeli grad, pa sve to treba da ide na javnu raspravu i da prođe odbore.
Parking servis unio je novinu plaćanja na tri parkinga. U pitanju je garaža u Uici Novaka Miloševa, kao i u Ulici Okoltbarske revolucije i zgradi maksima.

“Obnovili smo sistem naplate i ugradili novi softver. U pitanju je lakši sistem naplate posebno za mjesečne pretplate. Biće lakši ulaz i izlaz iz garaže. Uradili smo bar kod čitače na izlazima tako da ne morate ubacivati magnetne kartice u kućišta već prislonite račun na bar kod čitač i rampa se otvara”, ističe Canović.

Ovih dana krenuli su obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije, a Canović očekuje da će i početkom ili polovinom maja početi distribuciju bebi karata za trudnice. On je najavio i širenje mreže parkomata.

“Brzo ćemo imati nove parkomate u centralnom dijelu grada, posebno gdje dolaze ljudi koji nijesu iz Podogorice pa ne znaju kako plaćanje funkcioniše”, ističe Canović.

Canović kaže da se zbog loših vremenskih uslova kasnilo sa postavljanjem senzora na parkiralištima u centru grada.

Zbog osjetljive opreme nijesmo mogli raditi po kiši. Prošli vikend smo završili bušenje i postavljanje bulžira, ostalo je asfaltiranje kanala i nakon toga ide montiranje opreme. To je već lakši dio posla. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo to završiti do kraja arila. Malo nam je teško, jer radimo samo vikendom. Nastojimo da ne pravimo probleme ljudima koji koriste parking zato se malo odužilo”, rekao je Canović.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *