Pojačana kontrola obveznika koji su već imali prekršaje

Dodajte komentar

Inspektori Poreske uprave (PU) tokom ovogodišnje ljetnje sezone posebno će kontrolisati obveznike kod kojih je prethodno bio utvrđen nizak stepen poreske discipline, višestruki prekršaji ili izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

Službenici PU organizovali su u srijedu, u saradnji sa Unijom poslodavaca (UPCG) i Privrednom komorom (PKCG), tribinu za poreske obveznike sa teritorije Opštine Budva u okviru projekta Poreski karavan, koji se po treći put organizuje u pripremi za turističku sezonu.

“Tokom tribine predstavljeni su rezultati praćenja prošlogodišnje ljetnje sezone, a obveznici su upozoreni da će tokom ove sezone fokus aktivnosti inspekcijskog nadzora biti upravo na obveznicima kod kojih je prethodno bio utvrđen nizak stepen poreske discipline i višestruki prekršaji”, saopšteno je iz PU.

Direktor PU, Miomir M. Mugoša, ocijenio je da je važno podsticanje dobrovoljnog poštovanja poreskih obaveza, kroz proaktivan pristup i otvorenu komunikaciju sa poreskim obveznicima.

On je podsjetio na napore koje PU ulaže na sankcionisanju nezakonitog poslovanja, sive ekonomije i nelojalne konkurencije na tržištu u Crnoj Gori.

Obveznici su u direktnoj komunikaciji sa poreskim službenicima imali mogućnost da se upoznaju sa novostima u poreskoj legislativi, kao i da postave pitanja vezana za tumačenje pojedinih odredbi propisa.

Nakon održanih događaja u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima i Budvi, tribine za poreske obveznike biće u naredne dvije sedmice realizovane u Ulcinju i Baru, a zatim tokom maja u Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, Nikšiću i Podgorici.

Projekat Poreski karavan dio je Akcionog plana PU za praćenje ljetnje turističke sezone.

Poreski karavan se organizuje u okviru proaktivnog pristupa PU, usmjerenog na jačanje kapaciteta za pružanje usluga poreskim obveznicima i dvosmjerne komunikacije, u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa i unapređenja stepena poreske discipline na dugoročnom nivou.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *