Prvi TEDxBudva 14. aprila u Palasu, a među govornicima i Forbsovac!

Dodajte komentar

U hotelu Palas, 14. aprila će se održati prvi TEDxBudva, nezavisno organizovan TED događaj čija je tema “Plug in the future”. Inovacije i ideje koje mijenjaju svijet će biti prikazane kroz životne priče stručnjaka iz raznih oblasti, a ograničen broj karata je u prodaji po promotivnoj cijeni. 

Imena deset govornika su već objavljena, a uključuju: Mareka Kubika, nosioca titule “30 under 30” čuvenog magazina Forbes za izuzetan rad u polju skladištenja energije; Natašu Đukanović, aktivistikinju i pionira digitalne zajednice Crne Gore; Elmu Hot, čiji je startup beeand.me proglašen za jedan od najboljih u svjetskoj konkurenciji na samitu u Beču, Rubena Vergaru, serijskog preduzetnika koji vodi multimilionske biznise širom Evrope i Tjašu Deu, slovensku YouTube kreatorku koja ima veliki uticaj u sferi tehnologije. Ana Nives Radović, po struci ekonomista, pionir blokchain tehnologije u Crnoj Gori; Snežana Ivanović, aktivistkinja i PR; Hajan Selmani, jedan od vodećih tehnoloških preduzetnika na Balkanu; Martina Hauser, italijanski stručnjak za zaštitu životne sredine i klimatske promjene; Radoje Cerović, psiholog, autor i trener komunikacije.

Uskoro će biti najavljeno ime posljednjeg govornika ovog izdanja koji će zajedno sa ostalima  predstaviti svoje Ideje vrijedne širenja, po čuvenom sloganu TED-a.

TED (Technology Entertainment Design) je nastao još 1984. godine, a tokom godina je prerastao u najpoznatiju konferenciju na svijetu koja se održava jednom godišnje. Domaćin konferencije u 2018. je Vankuver, a tema je “The Age of Amazement”.

Zbog ogromne popularnosti, kreatori TED platforme su se odlučili na globalni iskorak i od 2009. počeli davati licenci za organizovanje TEDx događaja (x- nezavisno organizovan TED događaj koji prati koncept i pravila TED-a). Samo u 2017. godini je organizovano preko 5.000 TEDx događaja, a YouTube kanal TEDx talks bilježi više od 2.2 milijarde pregleda.

TEDx Budva je prvi događaj koji organizujemo inspirisani entuzijazmom i pričama govornika relevantnim za našu publiku.

Naš tim ima iskustva u organizaciji događaja ovog tipa, a jedinstveni individualni kvaliteti doprinose harmoniji unutar tima i vrijednosti samog TEDx Budva. Mladi entuzijasti i organizatori koji stoje iza organizacije ovog događaja su: Aleksandra Milaković, Nevena Korać, Miloš Joksimović, Boris Bajzek, Danijela Golović i Jovan Radnić.

Plug in the future je tema prvog događaja u Budvi. Želja nam je da značaj nauke i tehnologije prikažemo kroz govore ljudi koji svojim idejama i radom mijenjaju svijet.

Govori će biti podijeljeni u četiri sesije:

  • Plug in the Innovation
  • Plug in the Lifestyle
  • Plug in the Creativity
  • Plug in the Vision

TEDx Budva je odličan način da stupite u kontakt sa inspirativnim pojedincima i preduzetnicima na drugačiji i kreativan način, prestavljajući sebe i svoje ideje.

U planu nam je da nastavimo sa serijom TED događaja, kako bismo podigli svijest o inovacijama, kreativnim rešenjima i stvoriti zajednicu koja će doprineti boljoj komunikaciji među mladima i na taj način omogućiti razmjenu ideja koja će na kraju dovesti do stvaranja novih inicijativa i poduhvata.

Karte se prodaju po ceni od 22 eura po osobi i uključuju pristup celodnevnom događaju, pauzama za kafu i ručkom u hotelu Palas.

Za upite o ulaznicama za TEDxBudva molimo Vas pošaljite e-mail na [email protected].

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *