Dan D za Agrokor: Izručenje Todorića i nacrt nagodbe s povjeriocima

Dodajte komentar

U Londonu je počelo ročište za izručenje vlasnika Agrokora Ivice Todorića, a u Zagrebu se očekuje da danas bude gotov nacrt nagodbe izmedju kompanije Agrokor i njenih poverilaca.

Ivica Todorić je u Londonu bio uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje, koji je izdala Hrvatska, ali je pušten na slobodu do donošenja odluke o izručenju, uz kauciju od 100.000 funti i nadzor.

Hrvatski mediji su zabilježili da se Todorić neki dan u Londonu preselio u skromni stan od 65 kvadrata, a danas je njegova supruga u sud stigla s tašnom koja košta 40.000 kuna ( više od 5.000 eura).

Hrvatski mediji listom upravo live iz Londona prenose tok sudskog ročišta u londonskom sudu, za koje je Hrvatska, prema medijskim navodima, angažovala tešku britansku advokatsku artiljeriju.

Povjerenik vlade Hrvatske Fabris Peruško juče je Vladu Hrvatske obavijestio o osnovnim odredbama nagodbe s povjeriocima.

Posle tog sastanka su učesnici medijima potvrdili da će relativno većinski vlasnik Agrokora biti dvije ruske banke- Sberbank i VTB će imati izmedju 30% i 46% vlasništva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *