Hiljadu plus: Održan finalni sastanak sa bankama, definisani uslovi

Dodajte komentar

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma održali su finalni sastanak sa predstavnicima komercijalnih banaka koje su zainteresovane za učešće u trećoj fazi projekta “Hiljadu plus”.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma za “Dan je saopšteno da su na sastanku definisani ključni uslovi javnog poziva za banke.

“To su fiksna kamatna stopa do 2,99 odsto, period otplate do 20 godina bez obaveznog učešća, a obrada kredita će iznositi do 0,3 odsto”, kazali su iz ministarstva.

Naglasili su da su održani i sastanci sa predstavnicima osiguravajućih društava od kojih očekuju povoljnosti, odnosno niže cijene osiguranja života i imovine za korisnike projekta Hiljadu plus u odnosu na tržišne.

“Odluka o kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima radi obezbjeđenja stambenih objekata za socijalno stanovanje je u proceduri pribavljanja mišljenja od nadležnih sekretarijata i ministarstava. Nakon što Vlada usvoji pomenutu odluku, biće objavljen javni poziv za banke i javni poziv za investitore, fizička i pravna lica kao ponuđače stanova”, naveli su iz ministarstva.

Planirano je, kako su objasnili, da javni poziv za građane bude objavljen tokom maja, u zavisnosti od dobijenih ponuda komercijalnih banaka, građevinskih firmi, fizičkih i pravnih lica i same obrade podataka i dodali da su novitet treće faze projekta Hiljadu plus stanovi iz starogradnje, koje mogu nuditi i fizička i pravna lica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *