iPhone 11 – zakrivljeni ekran i upravljanje bez dodira

Dodajte komentar

Novi izveštaj na Bloomberg-u ukazuje na to da Apple radi na dvije novine kada su budući iPhone modeli u pitanju, pa se jedna odnosi na upravljanje telefonima bez dodira, a samo uz pomoć gestikulacije, dok se druga tiče zakrivljenog ekrana.

I jedan i drugi projekat su u ranim fazama razvoja, pa ih od korisnika dijeli bar dvije godine. Najveći rival kompanije Apple – Samsung – već je ponudio ove tehnologije u svojim prethodnim modelima, pa je Air Gestures na Galaxy S4 modelu dozvoljavao korisnicima da pretražuju fotografije, ili upravljaju nekom web stranicom samo uz pomoć gestikulacije, a Galaxy modeli već neko vrijeme imaju i zakrivljene ekrane, mada pomenuti izvještaj ukazuje na to da će se Apple tehnologija donekle razlikovati.

Upravljanje gestikulacijom je postalo popularni eksperiment u tehnološkim kompanijama, pa je i Microsoft pokušavao da razvije ovu opciju za svoju Windows Phone platformu. Tako Apple-u preostaje da uradi ono što obično radi, a to je da se kasno uhvati u koštac sa nekom idejom, te je popularizuje kroz pametniju i bolju integraciju u korisničko iskustvo.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *