Iznad Vidikovca u Budvi se gradi turistički kompleks

Dodajte komentar
Budva

Budvanska kompanija Tron kompani, čiji je vlasnik i osnivac Dragan Čolaković, izgradiće tri zgrade u Komoševini na brdu Spas iznad Vidikovca u Budvi. Kompanija je dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje objekata, koje je uradila budvanska firma Del projekt.

Idejno rješenje

U idejnom rješenju objekata se navodi da predmetna lokacija predstavlja mikrourbanističku cjelinu, formiranu na katastarskoj parceli 2300 Budva, sastavljenu od tri urbanističke parcele. Lokacija je na jugozapadnom ulazu u Budvu i nalazi se u naselju Komoševina dva, a u neposrednoj je blizini i izrazitoj vertikalnoj denivelaciji u odnosu na Jadransku magistralu.

Na lokaciji je planiran saobraćajni pristup sa dvije strane u vidu lokalnih saobraćajnica koje se odvajaju sa magistralnog puta. Pristupne saobraćajnice su strme saobraćajne veze u okvirima propisanih saobraćajnih standarda i obezbjeđuju promet pješačkog i motornog saobraćaja.

Svakom od tri objekta omogućen je direktan kolski prilaz i svi imaju obezbijeđen propisan broj neophodnih parking mjesta.

Zgrade se sastoje od prizemlja i dva sprata i imaju orijentaciju na sve četiri strane. Objekti su mješovite funkcije i podrazumijevaju višenamjenske strukture. Investitor se odlučio za objekte za smještaj turista, turistički boravak u renti i upravu kompleksa.

Planirano je da bruto površina objekata iznosi po 945 kvadrata. Objekti u prizemlju imaju dvije, na prvom spratu tri, a na drugom dvije stambene jedinice.

Objekat B gradiće se na urbanističkoj parceli tri, čija je površina 755 kvadrata. Objekat C gradiće se na urbanističkoj parceli četiri, čija je površina 1.031 kvadrat. U idejnim rješenjima objekata se navodi da je vlasnik parcela Tron kompani. Krovovi su planirani kao ravni, neprohodni.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *