Počela promocija domaćih proizvoda “Kupujmo domaće”

Dodajte komentar

Zajedničkim snagama, Vlada i privrednici, krenuli su danas u kampanju “Kupujmo domaće”, koja ima za cilj promociju crnogorskih proizvoda, koja će jačati našu ekonomiju. U program učestvuju trgovački lanaci Voli, HD Laković, Aroma, Idea, Franca i Megapromet, koji će dati doprinos na način što će u svojim marektima jasno obilježiti domaće proizvode na policama.

“Program “Kupujmo domaće”, ima svoju posebnu vrijednost i višestruki značaj. Značaj povjerenja u sebe i domaće vrijednosti i sposobnosti. Značaj razumijevanja potreba potrošača. To je značaj prevazilaženja naslijeđenih i nametnutih navika da više cijenimo tuđe nego svoje. To je potreba za proizvodima kojima se put od njive do trpeze mjeri minutima, a ne danima, za proizvodima koji imaju više boje, mirisa, ukusa”, kazao je ministar poljoprivrede Milutin Simović.

Ovaj program, dodaje on, ima značaj i za očuvanje tradicije.

“Jer kupujući ove proizvode, čuvamo našu tradiciju i posebnosti. Izaberimo najbolje, izaberimo svoje i to je siguran put za napredak”, istakao je Simović.

Program ima i značaj jačanja svijesti, jer domaći proizvođači našem tržištu uvijek nude najbolje što proizvedu.

“Program ima i značaj podizanja konkurentnosti kroz potrebu povećanja obima proizvodnje, usvajanja novih standarda i primjene savremenih marketinških principa. Program je posebno važan zbog odlučnosti svih da se izborom domaćeg proizvoda neposredno doprinese rastu ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta, čime se obezbijeđuje više novca za plate, penzije, obrazovanje i zdravstvo”, rekao je Simović.

Prema riječima ministarke ekonomije Dragice Sekulić, kupovinom domaćih proizvoda jačaju se crnogorske kompanije.

“Kupujući domaće proizvode ulažemo u našu ekonomiju i činimo je jačom, a samim tim unaprijeđujemo i naš životni standard“, kazala je Sekulić.

Vlasnik kompanije Voli Dragan Bokan ponosan je, kaže, jer ih je sve okupio zajednički cilj.

“Ovo je dan koji obilježava naše zajedništvo i partnerstvo. Ovom projektu smo pristupili i emtivno jer, kada potrošač odabere domaći proizvod, onda je odabrao ono što su napravile vrijedne ruke našeg crnogorskog domaćina, ono što dolazi sa naših planina, mora, što nas podsjeća ko smo i što smo”, naveo je Bokan.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *