Land Rover pomjera granice: Superluksuzni SUV sa 2 vrata (foto)

Dodajte komentar

Na nedavno održanom ženevskom auto-salonu predstavljena je specijalna, kupe verzija modela Range Rover koja će biti proizvedena u samo 999 primjeraka.

Range Rover SV Coupe, koji je u Ženevi naišao na dobar prijem publike i potencijalnih kupaca, predstavlja novinu u SUV segmentu – riječ je o superluksuznom, velikom četvorosjedu sa 2 vrata, koji je baziran na modelu Range Rover SV Autobiography Dynamic sa 4 vrata.

Interesantno je da, inače izuzetno luksuzni, SV Autobiography košta oko 200.000 dolara, dok Coupe, koji je nešto manji i ima dvoja vrata manje, ima početnu cijenu od skoro 300.000 dolara.

Tajna se krije u ekskluzivnosti ovog automobila koji će usrećiti svega 999 imućnih kupaca.

Istovremeno, limitirana proizvodnja na manje od hiljadu primjeraka doprinijeće da ovaj automobil sa godinama dobije na vrijednosti i privuče bogate kolekcionare koji će biti spremni da zavuku ruku duboko u džep kako bi ga se dokopali.

Proizvođač, britanski Land Rover, saopštio da je za razvoj Range Rovera SV Coupe utrošio tri godine i da ovaj model predstavlja omaž originalnom Range Roveru iz 1970-tih, koji je takođe imao 2 vrata.

Rezultat je vozilo bez premca u aktuelnoj auto-industriji. Osim što ima samo 2 vrata, automobil je specifičan i po izgledu putničke kabine.

Sva 4 sjedišta su poput udobnih kožnih fotelja, a unutrašnjost je dvobojna, s tim što su prednja sjedišta i deo komandne table u jednoj nijansi, dok su zadnja sjedišta u drugom tonu.

Range Rover SV Coupe dobija snagu od 5.0 litarskog V8 motora sa kompresorom koji proizvodi 565 ks.

Maksimalna brzina je 265 km/h‚ a automobil do stotke stiže za nešto više od 5 sekundi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *