MZ Buljarica podržava održavanje Sea Dance festivala u Buljarici

Dodajte komentar

Savjet Mjesne zajednice Buljarica podržava pdržavanje ljetnje muzičkog festivala Sea Dance.

Oni su reagovali povodom izjave mještanina Ilije Armenka koji je ispred dijela mještana naveo da se protivi održavanju Sea Dance festivala u dvorištima kuća.

“Savjet MZ Buljarica, kao jedini legitimni predstavnik mještana, nedvosmisleno podržava održavanje festivala Sea Dance u Buljarici. Gospodin Armenko nije predstavnik mještana, već može govoriti u svoje ime. Radi tačnog informisanja javnosti to bi tako trebalo i da saopšti, jer nije istina da mještani ne podržavaju održavanje festivala. Za sva sporna pitanja, postoji Savjet MZ čijim sastancima mogu prisustvovati svi zainteresovani mještanii otvoreno razgovarati o svim pitanjima od interesa za mjesto”, navodi se u reagovanju Savjeta MZ.

Navode da je nesporna činjenica da je Buljarica infrastrukturno neopremljena i da nedostaje saobraćajna infrastruktura i kanalizacija, što je posljedica višedecenijskog nemara opštinskih vlasti.

“Međutim Savjet MZ je ohrabren činjenicom da Opština Budva u narednom periodu planira projektovanje i izvođenje četiri saobraćajnice kao i izgradnju kanalizacione mreže i ispusta u more. Sigurni smo da će održavanje festivala Sea Dance ubrzati realizaciju ovih infrastrukturnih projekata. Takođe, biće puštena u rad i trafo stanica koja će osim potreba festivala riješiti problem snabdijevanja strujom većeg dijela Buljarice. Takođe, svi dobro znamo da se turistička sezona u Buljaricizavršava zaključno sa 25. avgustom i da će ovaj festival predstavljati njen produžetak”, navode u Savjetu.

Ističu da je Sea Dance festival prvi organizovani događaj koji će se održati u Buljarici u posljednjih trideset godina i MZ Buljarica podržava njegovo organizovanje, kao događaja koji će povećati i ubrzati ulaganja u infrastrukturu Buljarice.

“Prethodni organizovani pokušaj događaja u Buljarici je bio pokušaj donošenja Lex specialisa kojim bi starosjedioci bili lišeni svoje imovine. Ne sjećamo se da se gospodin Armenko tom prilikom oglašavao, kada je za njega i njegove komšije prijetnja bila eksproprijacija i iseljavanje, a ne jedan evropski festival u trajanju od nekoliko dana. MZ Buljarica ostaje otvorena za sve konstruktivne predloge kako bi u saradnji sa Opštinom Budva doprinijela što boljoj organizaciji festivala i naravno poboljšanju kvaliteta života u Buljarici”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *