Aprilski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Dodajte komentar

Aprilski repertoar CNP-a čine predstave: “Otvoren kraj” Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića,“Mamu mu jebem ko je prvi počeo” Dejana Dukovskog u režiji Luke Kortine, “Isti” Sare Đurović u režiji Damjana Čitkuševa,  “Danzen” Bertolda Brethta u režiji Damjana Pejanovića (koprodukcija CNP-a i Festivala internacionalnog altrenativnog teatra FIAT) “Zimska bajka” Vilijama Šekspira u režiji Dina Mustafića, “Samoubica” Nikolaja Erdmana u režiji Veljka Mićunovića, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Iva Brešana u režiji Luke Kortine, “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića, “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, “Ribarske svađe” Karla Goldonija u režiji Ane Vukotić, “Don Žuan” Žana Batista Poklena Molijera u režiji Ane Vukotić, “Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Egona Savina (koprodukcija CNP-a i Kraljevskog pozorišta Zetski dom), “Revizor” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Veljka Mićunovića i “Učene žene” Žana Batista Poklena Molijera u režiji Jagoša Markovića.

Crnogorsko narodno pozorište će u utorak 17. marta gostovati u Herceg Novom, sa predstavom “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić, u okviru festivala Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti.

U petak 20. aprila CNP će gostovati u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u Kotoru sa predstavom “Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji i adaptaciji Egona Savina.

Na Velikoj sceni CNP-a u četvrtak 26. aprila, u okviru manifestacije Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori, nastupiće Hadar Noiberg trio koji čine flautistikinja i kompozitorka Hadar Noiberg, kontrabasista Eduardo Belo i bubnjar Amir Bar-Akiva.

Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti u petak 27. aprila. Pod dirigentskim vođstvom Grigorija Kraska orkestar će izvoditi djela L. V. Betovena i J. Bramska, a kao solista će nastupiti Vesna Đokić, klavir.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *