Vrijednost digitalne mobilne banke N26 porasla je za 160 miliona dolara

Dodajte komentar

Mobilna banka N26 u Berlinu pokrenula je 160 miliona dolara serije C predvođenih Tencent-om (kineski gigant iza WeChat-a) i Allianz X (digitalna investiciona ruka giganta u industriji osiguranja – Allianz-a). Runda od 160 miliona dolara jedna je od najvećih fintech investicija u evropskoj istoriji.

“Veoma smo zadovoljni što Allianz X i Tencent predvode našu seriju C”, rekao je Valentin Štalf, izvršni direktor i jedan od osnivača kompanije N26. “Ne samo da su oni predvodnici u svojim oblastima finansijskih i internet usluga, već i razumiju snagu inteligentne tehnologije i dizajna koja bi mogla da poremeti navedene industrije”, dodao je.

N26 je naročito snažno prihvaćen od strane putnika i digitalnih nomada zbog širokog spektra osobina koje su karakteristične za njihove potrebe, uključujući i konvertovanje valute bez naknade koju pokreće TransferWise i besplatnih usluga bankomata širom svijeta.

Njen rast korisnika je bio izuzetno brz: u avgustu 2017. je dostigao stopu od 500.000 klijenata, dok je sada već ta brojka porasla na 850.000. N26 planira da u 2018. godini obradi više od 16 milijardi dolara u obimu transakcija, a nada se da će do 2020. doći do 5 miliona klijenata.

Planovi N26 za rast i razvoj protežu se daleko izvan Evrope. Lansiraće se i u SAD-u i Velikoj Britaniji nešto kasnije ove godine, a očekuju se ubrzo i  na ostala tržišta. Iako će nove veze banke sa WeChatom učiniti ekspanziju u Kini momentalnom, N26 nije pokazao nikakvo konkretnije interesovanje za azijska tržišta. Razvijena tržišta sa sličnim bankarskim sistemima u Evropi i na tržištima SAD-a, poput Kanade i Australije, najverovatnije će biti prva meta za dalji razvoj ove neo banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *