Naslovne strane dnevnih novina za 26. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

ZA DAN PREKIDA U NAPAJANJU STRUJOM NADOKNADA 20 EURA

Primjena finansijskih kompenzacija, koje bi u slučaju nižeg stepena kvaliteta električne energije sljedovale potrošače, počeće u avgustu naredne godine, rečeno je Dnevnim novinama u Regulatornoj agenciji za energetiku (RAE). U slučaju neispunjenja obaveza propisanih Pravilima o minimumu kvaliteta isporuke i snabdijevanja električnom energijom, čijim opštim odredbama pripadaju finansijske kompenzacije, kupce će sljedovati novčana nadoknada.

SEOSKI TURIZAM VELIKA ŠANSA ZA CRNU GORU

Grupa od 40 mladih crnogorskih poljoprivrednika boravila je prošle sedmice u studijskoj posjeti Sloveniji i Austriji, tokom koje su se upoznali sa načinom na koji rade i žive farmeri u tim državama. Posjeta je, kako su kazali, opravdala njihova očekivanja, pa će stečeno znanje i iskustvo iskoristiti da unaprijede proizvodnju. Na mlade farmere najjači utisak je ostavilo udruživanje poljoprivrednika i razvoj ruralnog turizma. Oni smatrajiu da postoji prostor za turističku valorizaciju crnogorskih sela.

Otvorena nova laboratorija za ispitivanje zaštitne opreme

Centar za ispitivanje iz oblasti zaštite na radu, sa laboratorijom za ispitivanje kolektivnih zaštitnih sredstava, počeo je rad, saopšteno je Dnevnim novinama iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). Rukovodilac Sektora za zaštitu i usluge u toj kompaniji Milan Marjanović kazao je za naš list da su prvo urađene metodologije ispitivanja za koje su dobili saglasnost Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Dan

Digitalizacija će pokrenuti promjene

Digitalizacija je pokregač brzih promjena ekoi društva u cjelini i kao takva nameće nove navike potrošača, mijenja način komunikacije i donosi poslove za buduće generacije, saopštio je direktor sektora za ljudske resurse u Crnogorskom telekomu Miroslav Janičić. On je u intervjuu agenciji Mina biznis kazao da proces digitalizacije oblikuje današnjicu u svim njenim dimenzijama.

Vrijeđaju besmislenim odgovorima

Nedavni odgovor Agencije za sprečavanje korupcije, u kojem piše da Milo Đukanović kao premijer u toku njegovog zadnjeg mandata nije bio nadležan da odlučuje o tome da li njegov sin ispunjava uslove za dobijanje koncesije za gradnju male hidroelektrane i da tu nema nikakvog konflikta interesa, potpuno je ogoljavanje svrhe postojanja ove institucije koja bi trebalo da promijeni naziv u Agenciju za spasavanje Đukanovića, saopštili su juče iz Građanskog pokreta URA.

Vlada da isplati otpremnine

Sa zbora bivših radnika povjerilaca AD “Vunko u stečaju iz Bijelog Polja od Vlade je zatraženo da se konačno oglasi povodom zahtjeva da se odrekne dijela potraživanja u iznosu od oko 200.000 eura u korist bivših zaposlenih radnika(njih 141) u nekadašnjem tekstilnom gigantu.

Pobjeda

Arapi i dalje ulažu u preduzeća, a Rusi u nekretnine

Strani investitori iz više od 70 zemalja u Crnu Goru su u prošloj godini uložili neto 474 miliona eura, što je 100 miliona eura više nego 2016. Na prvom mjestu su Ujedinjeni Arapski Emirati sa 112,6 miliona eura investiranih u Crnu Goru, na drugom mjestu je Italija sa 78,5 miliona, na trećem Azerbejdžan sa 66,1 milion eura, pokazuju podaci Centralne banke.

Seoski turizam velika šansa Crne Gore

Grupa od 40 mladih crnogorskih poljoprivrednika boravila je prošle sedmice u studijskoj posjeti Sloveniji i Austriji, tokom koje su se upoznali sa načinom na koji rade i žive farmeri u tim državama. Mladi crnogorski proizvođači poručili su daje posj eta opravdala njihova očekivanja, kao i da će im stečeno znanje i iskustvo poslužiti da unaprijede proizvodnju. Na crnogorske farmere najjači utisakje ostavilo udruživanje poljoprivrednika i razvoj ruralnog turizma. Oni smatrajiu da postoji prostor za turističku valorizaciju crnogorskih sela.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *