Telenor banka neće biti prodata češkoj PPF grupi

1 komentar

Telenor banka neće biti prodata češkom fondu PPF grupa, potvrđeno je u sjedištu Telenora u Norveškoj.

“Telenor banka nije dio transakcije i Telenor je i dalje vlasnik 100% Telenor banke”, ističe se u odgovoru kompanije Večernjim novostima.

“Najavljeni proces prodaje poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope ni na koji način ne utiče na korisnike banke, niti na njihovu saradnju sa bankom. Svi depoziti i krediti su sigurni i Telenor banka nastavlja uobičajeno sa svojim poslovanjem”.

S obzirom na to da je Telenor grupa objelodanila da, na osnovu već potpisanog ugovora, planira prodaju svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope, opravdano se postavilo pitanje da li u paketu sa telekomunikacionim operaterom novi vlasnik dobija i banku u vlasništvu ove kompanije.

U Narodnoj banci ističu da je Telenor banka a.d. Beograd u vlasništvu Telenor Danmark Holding A/S iz Kopenhagena u Danskoj, koja je njen stoprocentni vlasnik.

“Nakon javljanja bugarskog investicionog fonda kao potencijalnog kupca Telenor banke, do današnjeg dana nijedno drugo lice nije podnijelo zahtjev za sticanje vlasništva u ovoj banci”, rečeno je Novostima u NBS.

“NBS nije obaviještena o promjeni vlasnika Telenor banke. Svako lice koje namjerava da stekne više od 5% vlasništva banke može to učiniti samo uz prethodno dobijenu saglasnost NBS.”

Vlasnik češkog fonda PPF grupa je najbogatiji Čeh, Petr Kelner. Na Forbsovoj listi nalazi se na 88. mjestu, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 15,8 mlrd dolara.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • pametni investitori- zasto bi bacali pare i kupovali banku veoma skromnog rezultata cak i sa marketinske stane, gdje su bacene velike pare da se osvoji trziste vec apr godina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *